"Guraš svoju seksualnost svima u lice": Novi spot Sama Smitha izazvao brojne reakcije

Screenshot: YouTube

BRITANSKI glazbenik Sam Smith našao se na meti kritika zbog sadržaja svog novog glazbenog spota za pjesmu I'm Not Here To Make Friends, kojim je obilježio izlazak novog albuma Gloria. Nekim je korisnicima Twittera zasmetalo što u spotu ističe svoju nebinarnost.

Četverominutni video počinje izlaskom Smitha iz zlatnog helikoptera u velikoj, ružičastoj haljini, a zatim pleše na stepenicama u crnom outfitu s korzetom, perjem na glavi i rukavicama. Njegove odjevne kombinacije i cjelokupan spot izazvali su brojne reakcije.

"Traži pomoć", "Savršen primjer onoga što degenerirana holivudska kultura čini ljudima. To slavne osobe čini vulgarnima, hiperseksualiziranima i opsjednutima nošenjem svoje seksualnosti poput kostima i guranjem je svima u lice", "Ovo je tužno", "Odvratno i vulgarno", "Ovo djeca ne bi trebala gledati", samo su neki od komentara na Twitteru.

Bilo je i mnoštvo onih koji su podržali glazbenika. "Savršen si. Moja inspiracija", "Obožavam tvoj spot, ikonski je", "Sam Smith mi je pomogao da razumijem nebinarnost", neke su od poruka podrške na Twitteru.

Podsjećamo, Sam Smith izjasnio se nebinarnim, objasnivši da se "nikad nije osjećao kao tipični muškarac". "Osjećam se kao žena isto onoliko koliko i muškarac", izjavio je pjevač jednom prilikom. Otkrio je i da je kao tinejdžer nosio žensku odjeću i šminku.