Ovo je pobjednica prvog svjetskog AI izbora ljepote

Foto: Instagram

Održan je prvi svjetski AI izbor ljepote, a pobjednica je marokanska AI influencerica Kenza Layli. 

Kenza Laylie, računalno generirana marokanska influencerica, postala je dobitnica Fanvue World AI Creator Awards. Tim koji stoji iza nje pobijedio je konkurenciju od 1500 drugih računalno generiranih žena i osvojili su nagradu od 13.000 dolara, piše Daily Mail.

Suci su rekli da su bili impresionirani naprednom tehnologijom koja se krije iza Kenze, kao i njenom uvjerljivom "osobnošću."

"Ono što smo htjeli ocijeniti bila je tehnologija iza AI influencerica. To znači, na primjer, dosljednost u objavama i fotografijama", kaže Sofia Novales, članica žirija, te dodaje da ju je posebno impresioniralo to što je Kenza odudarala od tipičnog standarda ljepote.

"Iz iskustva znam da je jako teško stvoriti nešto što nije standardno lijepo i savršeno kao ostalo", kaže. 

Primajući nagradu, kreator Kenze rekao je: "Pobjeda na izboru za Miss AI još me više motivira da nastavim svoj rad na unapređenju AI tehnologije."

Prati je gotovo 200 tisuća ljudi

Kenzu na Instagramu prati više od 194 tisuće ljudi. Uz pomoć umjetne inteligencije Kenza govori sedam različitih jezika. Njen kreator je stvorio i video u kojemu Kenza zahvaljuje na tituli Miss AI. 

"Čast mi je biti okrunjena za Miss AI. Od srca zahvaljujem svojim nevjerojatnim pratiteljima na podršci i cijenjenim članovima žirija na ovoj nevjerojatnoj prilici. Uzbuđena sam što predstavljam AI kreatore, svoju zemlju Maroko, arapski svijet i promoviram pozitivan utjecaj tehnologije na našu budućnost", kaže pobjednica.

"Ovo putovanje bilo je dokaz snage inovacija, suradnje i podizanja standarda za oblikovanje naše budućnosti", zaključuje. 

Na drugom mjestu našla se Lalina, AI influencerica koju prati 118.000 pratitelja.

Na trećem mjestu je Portugalka Olivia C, koja se predstavlja kao AI travel influencerica.

Što je AI izbor ljepote?

Fanvue World AI Creator Awards pokrenut je s ciljem stvaranja prvog izbora ljepote za "industriju AI influencera." Sudionice su ocjenjivane na temelju realističnog izgleda i tehnološke sposobnosti, kao i utjecaja na društvenim mrežama.

Will Monange, suosnivač Fanvue World AI Creator Awardsa, kaže: "Velike čestitke Kenzi i svim ostalima koji su se prijavili. Globalni interes za ovaj izbor bio je nevjerojatan. Koncept je stavio kreatore umjetne inteligencije u središte pozornosti kao nikad prije i stvarno smo uzbuđeni zbog budućnosti ovog izbora."

Dok se ideja o natjecanju za AI influencere sada može činiti čudnom, oni koji stoje iza ovog izbora vjeruju da će to prerasti u golemu industriju. Neki od najboljih AI influencera, poput Aitane Lopez, već naplaćuju velikim brendovima do 1000 dolara po objavi.

Zbog fleksibilnosti, brzine i niskog honorara, AI influenceri bi mogli postati ozbiljna opcija tvrtkama koje žele promovirati svoje proizvode, smatra Sofia Novales. Međutim, smatra da AI influenceri neće u potpunosti zamijeniti stvarne ljude, ali će postati čest izbor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.