Ovo su novi deserti za kojima su svi poludjeli. Jeste li ih probali?

Foto: Shutterstock

SVI koji vole slatko će se složiti s tim da ništa ne popravlja raspoloženje tako brzo kao fini desert. Da ne bude da samo tražite dobar izgovor za pojesti nešto slatko, evo i znanstvenog objašnjenja. Šećer potiče izlučivanje endorfina, poznatog i kao hormon sreće, a aktivira i sustav nagrađivanja u našem mozgu.

Zato smo pronašli nove deserte koje ćete htjeti kušati sljedeći put kad se poželite nečim nagraditi. Pogledajte koji su to novi hit deserti za kojima su svi poludjeli.

Pečene zobene pahuljice

Ljudi najčešće jedu deserte iza ručka, u popodnevnim satima ili nakon večere. No pojavio se i jedan desert koji je idealan za doručak. Riječ je o pečenim zobenim pahuljicama koje su postale ogromni trend na TikToku. U čemu je fora i zašto su svi poludjeli za ovim receptom? Lako ih je napraviti, okusom podsjećaju na kolač i, najbolje od svega - mogu se računati kao zdravi doručak.

Kako ih napraviti? Glavni sastojak su zobene pahuljice, a trebat će vam i mlijeko, banana i kikiriki maslac. Sve to stavite u blender, a po želji možete dodati i med, javorov sirup ili začine poput vanilije ili cimeta. Dodajte i malo soli, praška za pecivo i sode bikarbone kako bi tijesto tijekom pečenja malo naraslo i bilo mekše.

Kad sve zblendate, možete naknadno polako umiješati i komadiće čokolade, odnosno borovnice, maline ili badema ako želite zdraviju verziju. Stavite smjesu u vatrostalnu posudu i pecite u pećnici oko 25 minuta na 180 stupnjeva. Provjerite čačkalicom da se uvjerite je li gotovo i uživajte u ukusnom doručku s kojim ćete započeti svoj dan desertom.

Foto: Shutterstock

Tortilja wrap kao desert

Još jedan veliki TikTok trend su i jela s tortiljama, a korisnici ove društvene mreže dosjetili su se da naprave i slatke varijante ovih recepata. Glavna prednost ovog deserta je jako brza i jednostavna priprema. Za samo 5-10 minuta vaš desert može biti gotov.

Treba vam tortilja koju ćete zarezati do središta na jednom dijelu, tako da dobijete zamišljene četvrtine. Svaku četvrtinu napunite sastojcima po želji. Primjerice, na jedan dio namažite čokoladni namaz, na drugi kikiriki maslac, na treći stavite maline ili jagode, a na četvrti banane. Zatim preklopite sve da dobijete oblik trokuta i kratko zapecite na tavi ili u tosteru. Uživajte u još jednom desertu za kojim lude tiktokeri.

Foto: Shutterstock

Šarene okruglice s punjenjem od čokolade ili marelice

Osim viralnih recepata s TikToka, imamo i prijedlog jedinstvenog deserta koji možete naći u našim dućanima. Riječ je o novim Ledo okruglicama sa šarenim tijestom, koje bi zbog zanimljivog izgleda i same mogle postati zvijezde društvenih mreža.

Nakon inovativnih okruglica s duplim punjenjem ovo je nova velika inovacija iz Leda - prve okruglice na tržištu s dvobojnim tijestom. Šarene Ledo okruglice dolaze u dva različita okusa - okruglice od čokolade s bogatim čokoladnim nadjevom i okruglice od marelice za sve one koji vole voćne deserte.

Najbolja stvar je što su gotove za samo 10 minuta pa su super za druženja s prijateljima ili obitelji kad se želite počastiti nečim slatkim. Samo ih skuhate u vrućoj vodi, a po želji ih možete poslužiti s krušnim mrvicama, kokosom ili preljevom po želji.

Osim zanimljivog šarenog izgleda okruglica, imaju i novi, još ljepši vizualni identitet koji će vas sigurno privući zamrzivaču s Ledo okruglicama tijekom sljedećeg posjeta dućanu.

Foto: Press

Savijača s trostrukim punjenjem koja se brzo priprema

Još jedna inovacija iz Leda koju ćete jedva čekati kušati je i nova savijača s trostrukim punjenjem. Riječ je o klasičnoj savijači uz novu i još bogatiju kombinaciju okusa.

Što je novo? Spojili su punjenje od jabuke i cimeta s inovativnom kombinacijom okusa vanilije i karamele i tako dobili desert kakav dosad nismo vidjeli na tržištu. Savijača s vanilijom, karamelom i jabukama s cimetom bi vam se mogla svidjeti ako volite isprobavati nove i drugačije okuse, a svidjet će se i najmlađima i najstarijim članovima obitelji.

Super je što se lako priprema u pećnici i gotova je za samo 30 minuta, pa je zgodno imati je u zamrzivaču za trenutke kad vas iznenada uhvati želja za slatkim. Samo je izvadite iz zamrzivača i brzo pripremite kao desert nakon ručka ili večere ili uz popodnevnu kavu s obitelji i prijateljima.

Osim kombinacije jabuke, karamele i vanilije, Ledo savijača s trostrukim punjenjem dolazi i u spoju punjenja od blage vanilije, mliječne čokolade i nougat kreme. Super izgovor da isprobate i jednu i drugu i odaberete favorit.

Foto: Press

Desert koji je ujedno i igra

Ako ipak s vremena na vrijeme volite sami zasukati rukave i napraviti neki desert, imamo prijedlog deserta o kojem se lani puno brujalo zahvaljujući popularnoj južnokorejskoj seriji Squid Game.

Riječ je o keksićima koji dolaze kao izazov u jednoj epizodi, no jeste li znali kako se oni zovu? Ime dijele s kremastom kavom koja je bila popularna u samim počecima pandemije - dalgona. Ovi keksići zapravo i nisu toliko zanimljivi zbog okusa koliko zbog igre koju možete igrati s njima.

Fora je da vam za pripremu trebaju samo dva sastojka - šećer i prašak za pecivo. Za jedan keks vam treba žlica i pol šećera koji ćete otopiti na tavi, a kad se malo ohladi, umiješati prstohvat praška za pecivo i miješati dok ne dobijete pjenastu smjesu boje karamele.

Izlijte smjesu na papir za pečenje tako da formirate krug i unutar njega lagano utisnite neki oblik (npr. zvijezdu, krug ili trokut). Ostavite da se ohladi i zatim odigrajte korejsku igru ppopgi. Cilj je istisnuti oblik koji ste utisnuli u keks a da ga ne slomite. Imate i desert i zabavnu aktivnost za druženja s prijateljima u jednom, može li bolje?!

Foto: Shutterstock

Sljedeći put kad vas uhvati želja za slatkim, potražite inspiraciju u ovim receptima i uljepšajte si dan. Kako kaže neslužbeni moto ljubitelja slatkoga - život je prekratak da bismo preskakali deserte.

Sadržaj donose Index i Ledo u suradnji i u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.