Ovo su voditelji ovogodišnje Dore

Foto: Dario Njavro/HRT

DORA, hrvatski izbor za pjesmu Eurosonga, održat će se 11. veljače u Opatiji, a HRT je objavio da će je ove godine voditi trojica voditelja: Duško Ćurlić, Mario Battifiaca i Marko Tolja.

"Na Dori sam kao pjevač bio dvaput, i to dosta davno - tako da me ovaj povratak na festival u nekoj drugoj ulozi baš veseli. Mario i ja smo već uigran tandem sa 'Zvijezde pjevaju', a Duško je tu da - kao dugogodišnji voditelj Dore i vrhunski profesionalac, te naš najbolji komentator svih izravnih prijenosa HRT-a s Eurosonga svih vremena - nas dvojicu 'ukroti' koliko je to god moguće... (smijeh).

Pjesme su najbitnije, a mi ćemo dati sve od sebe da cijela ta čarobna i spektakularna večer iz Opatije protekne zabavno i ležerno", kaže Marko Tolja.

HRT kaže da su njih trojica "najveća imena hrvatskog TV-a"

S HRT-a kažu da su Tolja, Battifiaca i Ćurlić tri najveća imena hrvatskog TV-a i showbussinesa.

"Jako sam sretan što ću na pozornicu 'Dore' donijeti malo 'svoje' svjetlosti - u svakom slučaju, bit će zanimljivo i uzbudljivo raditi s voditeljskim veteranom TV zabave na HRT-u i njegovim dobrim duhom, Duškom Ćurlićem. A s Markom Toljom je već druga priča: njega ću pokušati 'sabotirati' gdje god i kad god to stignem, hahahaha...

Iskreno se veselim Opatiji i Dori. Kada ćemo doznati koja će nas pjesma predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu u Liverpoolu - jer akteri su zapravo pjevači, a mi smo tu samo kao svojevrsno 'vezivno tkivo'... I hvala HRT-u na ukazanom povjerenju, a gledateljima naše najbolje i jedine prave, 'velike televizije u Hrvata' - obećajem da neće požaliti svojih 'ojrića' kad će glasovati za svoje favorite na Dori... Jedva čekam - i vidimo se u Opatiji", kaže Battifiaca.

"Prije svega, hvala na povjerenju da ponovno budem u ulozi domaćina Dore  u Opatiji. Ove godine, u jednoj kombinaciji s dva 'mučka' suvoditelja - koji će svaki na svoj način donijeti svoj pečat na scenu. Doduše, još se svađamo koji će koju haljinu odjenuti, ali i to ćemo dogovoriti... (smijeh).

Inače,u povijesti naše 'Dore' ovo nije prvi put da je ovakva kombinacija dobila povjerenje. Naime, 2005. vodili su je Robert Ferlin, Zlatko Turkalj, Mirko Fodor i moja malenkost. Tada je pobijedio Boris Novković s pjesmom 'Vukovi umiru sami' - i imao sjajan nastup u Kijevu te godine, i zauzeo odlično mjesto.

Otkad se Dora vratila tamo gdje prirodno pripada, u Opatiju, imali smo prije par godina i sjajnu kombinaciju četiri voditeljice na sceni. Blistale su i sjajno to odvodile Barbara Kolar, Daniela Trbović, Doris Pinčić i Jelena Glišić. Tako da ništa novoga nije ovogodišnja odluka uredništva donijela, ali moram priznati veliki je izazov - budući da je Dora ne samo izbor Hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije nego i jedna od najgledanijih emisija u programu HRT-a", kaže Ćurlić.

Prošle godine voditeljice su uz Duška bile Franka Batelić i Elizabeta Brodić, no brojni gledatelji bili su nezadovoljni ovim izborom.

Pročitajte više