Pali serveri društvenih mreža - je li razlog nova aplikacija Peach?

Screenshot: Peach/WhatsApp/Netflix

AKO STE primijetili da vam jutros Internet baš i ne radi, postoji razlog.

Brzo se proširila vijest kako su pali serveri Facebooka, Instagrama, Amazona, Asane, Vibera, WhatsAppa, Airbnba, Netflixa... a i dalje postoji mogućnost da su u padu i ostali veliki servisi koje milijuni ljudi diljem svijeta svakodnevno koriste.

Tijekom jutra prvo je pao Amazonov server koji je zatim povukao i ostale. Facebook je i dalje dostupan putem aplikacije na pametnim telefonima, no neki se i dalje ne mogu ulogirati na svojim laptopima.



Zanimljivo je i to da je prije par dana lansirana nova društvena mreža Peach (breskvica) koja je brzo postala popularna. I njihova je stranica pala.

Peach je inače mješavina Twittera, Slacka i Instagrama, a koriste se "čarobne riječi" (eng. Magic words) poput "GIF", "Here", "TV", "Show" i drugih u komunikaciji s prijateljima kako bi označili mjesto gdje se nalazite, što gledate, čitate ili nešto drugo. Peach je kreirao osnivač Vinea, Dom Hofmann.

Aplikacija je besplatna, no zasad je dostupna samo za iOS korisnike. Business Insider piše kako u Peachu nisu očekivali toliko potražnju za downloadom, pa je bilo problema sa serverima koji su se “srušili”.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.