Patrick Stewart svoj je najdraži susret s obožavateljima imao upravo u Zagrebu

Foto: EPA

NA DANAŠNJI dan prije punih 55 godina emitirana je prva epizoda danas već kultne serije Star Trek (Zvjezdane staze) pa 8. rujna fanovi ove franšize obilježavaju kao Dan Star Treka. 

Tim povodom odlučili smo se prisjetiti kako je glumac Patrick Stewart, legendarni kapetan Picard, tijekom jednog gostovanja kod Jaya Lena devedesetih opisao najdraži susret s obožavateljima, koji se dogodio upravo u Zagrebu. 

"Ovog proljeća bio sam jedan od rijetkih glumaca koji su snimali u Hrvatskoj. Pucalo se nekoliko stotina kilometara od nas, a mi smo snimali u Zagrebu. Bilo je to zanimljivo iskustvo, onakvo o kakvom čitate s naslovnica novina", objasnio je Stewart. 

"Jedne nedjelje navečer otišao sam u restoran u starom dijelu Zagreba koji je bio u starom prenamijenjenom samostanu. Imao je kamene lukove i bio u podrumu te konobare koji su izgledali sumorno, glavni konobar nosio je frak, izgledao je poput Christophera Leeja. Formalno nas je odveo do našeg stola, pokazao nam vinsku kartu... Usput, odlična vina, dalmatinska vina su senzacionalna. Moj prijatelj je komentirao da su ti ljudi toliko zauzeti osmišljavanjem svoje države da uopće nemaju vremena gledati televiziju pa nemaju pojma tko sam ja. Kako opuštajuće! Potom se pojavio Christopher Lee, noseći dvije salate, spustio ih pred nas, a u sredini svake salate, napravljena od krastavaca i paprika, bila je replika Enterprisea", ispričao je.

Dodao je da nitko nije ni spomenuo njegovu ulogu ni kultnu seriju te su se samo pozdravili na kraju večeri.

"To je uglađenost", dodao je.  

Inače, Patrick Stewart je u Zagrebu 1993. godine snimao film Detonator (Vlak smrti) s Pierceom Brosnanom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.