Pedro Pascal i Ethan Hawke glume gej kauboje u novom filmu Pedra Almodóvara

Foto: Instagram

NAKON duge stanke stiže novi film Pedra Almodóvara. Riječ je o kratkometražnom queer westernu Strange Way of Life, u kojem zvijezda serije The Last of Us Pedro Pascal i iskusni Ethan Hawke glume gej kauboje.

O čemu se radi?

Silva (Pedro Pascal) krene s konjem na put kroz pustinju kako bi nakon 25 godina posjetio prijatelja, šerifa Jakea (Ethan Hawke). Nakon što proslave susret, Jake mu sljedećeg jutra kaže da prisjećanje njihovog prijateljstva nije pravi razlog njegova posjeta.

Tematika koja podsjeća na film Brokeback Mountain nije slučajna. Naime, Almodóvar je bio prvi izbor za taj film, no na kraju nije bio angažiran te je oduvijek želio snimiti film ove tematike.

Drugi redateljev film na engleskom jeziku

Zanimljivo, ovo je tek drugi film koji je slavni redatelj snimio na engleskom jeziku, nakon filma The Human Voice s Tildom Swinton iz 2020. godine. Osim toga, uz film se veže još jedna zanimljivost. Naime, Ethan Hawke je tek drugi Amerikanac s kojim je Almodóvar surađivao, nakon Petera Koyotea koji je glumio u njegovom filmu Kika iz 1993.

Moda u westernu

Španjolski je redatelj posebnu pažnju posvetio kostimografiji, za koju je zadužen Anthony Vaccarello, kreativni direktor francuske tvrtke Saint Laurent, koji je dizajnirao odjeću i modne dodatke u kojima će se pojaviti glumci.

Film će prvi put biti prikazan u svibnju na Filmskom festivalu u Cannesu, a nakon toga stiže u kina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.