Rezanje šiški, pegla na mokre vlasi: Pet najgorih savjeta za kosu s TikToka

Screenshot: TikTok

NEKI od popularnih savjeta vezanih uz frizure na TikToku mogu vašoj kosi uzrokovati više štete nego koristi. Ovo se posebno odnosi na savjete koji uključuju šišanje, stiliziranje i DIY korekciju boje. TikTok je pun ljudi koji su to naučili na teži način, prenosi You Probably Need a Haircut.

Rezanje "curtain" šiški

Šiške koje ne prekrivaju čelo, već padaju sa svake strane lica te mu daju okvir zovu se "curtain" šiške. Mnogi tiktokeri snimili su videe u kojima pokazuju kako da ih odrežete sami, ali rezanje ovakvog stila šiški samo na prvi pogled može djelovati jednostavno. Potrebne su vam profesionalne škare, precizno određen kut šišanja i pravilno podijeljena kosa kako biste dobili zadovoljavajući rezultat.

@emilywev #hairfail #haircut #curtainbangs #curtainbangsfail #haircutfail ♬ Oh No - Kreepa

DIY stanjivanje kose

Stanjivanje kose nije rješenje koje se može primijeniti na sve tipove kose. Možete završiti s ispucalim vrhovima kao i pramenovima koji strše pod čudnim kutevima. Ako smatrate da trebate prorijediti kosu, najbolje je da se prepustite u stručne ruke frizera.

@devlola It's been almost 3 months since I did this and my hair was feeling heavy again #hair #thickhairproblems #hairtok #hairtiktok #viral #fy ♬ original sound - Lola María de la Caridad

Korištenje ljubičastog šampona na suhoj kosi

Žene koje boje kosu u plavo koriste ljubičasti šampon kako bi ju tonirali, ali kako bi rezultat bio uspješan, treba ga nanijeti na mokru kosu. TikTok su preplavili savjeti u kojima se predlaže da se ljubičasti šampon nanese na suhu kosu i tako ostaviti par sati prije ispiranja. Rezultat koji su tiktokerice dobile bila je ljubičasta boja kose. 

@kierra_pierre Don’t try this unless you want to ruin your hair! #purpleshampoo #purpleshampoofail #sorrybradmondo #hairfails #blondehair #curlyhair #blondecurls ♬ Spongebob Tomfoolery - Dante9k Remix - David Snell

Korištenje pegle za kosu na mokroj kosi

Korištenje pegle štetno je i kada se koristi na suhoj kosi, a posebno je štetno ako peglate mokru kosu. Pegla za kosu nije namijenjena korištenju na mokroj kosi i tako ju samo dodatno činite suhom, oštećenom i sklonom pucanju. Kada ju koristite na suhoj kosi, nemojte zaboraviti koristiti sredstva za zaštitu od topline. 

@sspicysamosaa

what makes this even worse is my hair is naturally pretty straight 😭

♬ original sound - Ashleymarie.co

Korištenje remena od kućnog ogrtača za kovrče

Ovo nije najgora stvar koju možete napraviti svojoj kosi, ali ju možete prilično zapetljati ako koristite remen od kućnog ogrtača za kovrčanje kose. Postoje druge opcije koje možete koristiti ako želite dobiti kovrče bez upotrebe topline, a najbolja opcija su posebni svileni uvijači i gumice koji neće zapetljati vašu kosu te ćete ih lako ukloniti. 

@amyjosimpson Well this was annoying! 😂🤦🏼‍♀️#hairhack #hairfail #dressinggownhack #curlyhair #mumhair #bedhead #fyp #foryou #foryourpage #funnymom ♬ All I Want for Christmas Is You - Mariah Carey