Photo dump novi je trend na Instagramu. Znate li što je to?

Foto: Instagram

VJEROJATNO ste već do sada primijetili kako vam je feed Instagrama pun drugačijih fotografija od onih koje ste navikli gledati na ovoj popularnoj društvenoj mreži. Razlog leži u novim trendovima za Instagram fotografije koji su u 2022. ušli na velika vrata i čini se kako će se zadržati na većini feedova još neko vrijeme.

Glavna promjena definitivno je objavljivanje manje uređenih, odnosno autentičnih fotografija kakve smo prije 2022. rijetko viđali na Instagramu. Osim autentičnih fotografija sa svim njihovim nesavršenostima, u trendu su i tamne, zrnate, ali i zamućene fotografije, a najpopularniji trend je ''photo dump''. Evo o kojim se to novim trendovima radi. 

Photo dump apsolutni je hit

Instagram feedovima u 2022. definitivno je zavladao ''photo dump''. Radi se o nizu neuređenih fotografija, koje mogu i ne moraju biti povezane, a najčešće prikazuju trenutke, osobe i stvari koje je korisnik uslikao. Često te fotografije nisu savršeno kadrirane, a karakterizira ih i to što im se ne dodaje nikakav filter.

Korisnici photo dump najčešće koriste kako bi objavili najvažnije iz tog dana, tjedna ili s nekog putovanja. S obzirom na trendove koje smo ranijih godina viđali na Instagramu, a koji su podrazumijevali dugotrajno uređivanje u aplikacijama, savršene poze na savršenim lokacijama i slično, photo dump je pravo osvježenje pa i ne čudi što su ga korisnici Instagrama toliko dobro prihvatili.

Zamućene i tamne fotografije sve su popularnije

Do nedavno smo još tražili aplikacije koje će nam pomoći popraviti zamućene fotografije kako bismo ih mogli objaviti, a danas je potpuno suprotno. Među trendovima za 2022. našle su se i zamućene fotografije koje su uhvaćene u trenutku, a najčešće prikazuju osobu u pokretu, izvan fokusa.

Savršene poze tako su otišle u zaborav, a ako i vi želite napraviti zamućenu fotografiju, dodajte pokrete kod fotografiranja ili instalirajte neku od aplikacija koja vam omogućuje naknadno zamagljivanje i promjenu dinamike na fotografiji.

Među Instagram trendovima za 2022. godinu našle su se i tamne te zrnate fotografije. Fotografije karakterizira minimalizam te elegancija pa podsjećaju na modne fotografije kakve viđamo u renomiranim modnim časopisima.

Jedna je boja ipak dobrodošla i u 2022.

Iako je većina trendova za Instagram fotografije orijentirana na tamne, zrnate i crno-bijele fotografije, među trendovima je opstala i jedna boja – ružičasta. Sve nijanse i tonovi ružičaste trenutno su u trendu pa ako želite osvježiti svoj profil jednom takvom fotografijom probajte uhvatiti zalazak sunca. 

Od drugih popularnih trendova koje možete primijetiti na svojim Instagram feedovima u 2022., treba spomenuti memeove s Instagram fontovima, uređivanje fotografija motivima iz 70-ih godina poput smajlića ili simbola za mir te reels objave s tamnim filterom.

Kvalitetne slike uvijek su u trendu

Za koji se god od ovih popularnih trendova za Instagram fotografije odlučite, pobrinite se da vaše fotografije budu kvalitetne. U tome vam može pomoći i novi Huawei uređaj nova 9 SE o kojem se već naveliko priča.

Bilo da želite snimati portrete, arhitekturu, krajolik, panorame ili noćne fotografije, Huawei nova 9 SE omogućuje vam snimanje visokokvalitetnih slika s kristalno jasnim detaljima u 108 MP visoke razlučivosti. 

Za sve vas koji ne robujete trendovima i niste ljubitelji mutnih fotografija, a volite fotografirati objekte i ljude u pokretu, tu je i AI Snapshot opcija koja će vam pomoći da dobijete što kvalitetnije fotografije. Naime, odabirom ove opcije dolazi do slikanja većeg broja fotografija u kratkom periodu i obrade istih fotografija te spajanje u jednu kako bi se minimaliziralo zamućenje kod fotografiranja pokreta osoba ili objekata i kako bi se dobila što jasnija fotografija.

Mogle bi vas iznenaditi i inovativne opcije kod snimanja videomaterijala. Posebnu pažnju plijeni mogućnost kontinuiranog snimanja prednjom i zadnjom kamerom s dvostrukim prikazom. To znači da istovremeno možete snimati ono što vidite zadnjom kamerom, a prednjom snimati svoju reakciju na isto i pratiti obje perspektive.

Stvarate li puno foto i videosadržaja, nova 9 SE nudi mogućnost pretraživanja fotografija i videozapisa u Galeriji pomoću ključnih riječi pa će vam ovaj uređaj i uštedjeti nešto vremena.

Foto: Press

Pažnju plijeni i ultra tanak dizajn s ultra uskim okvirima i 3D staklenom pozadinom. Huawei nova 9 SE dostupan je u tri klasične, ali popularne boje - Crystal Blue, Pearl White i Midnight Black. Novi uređaj dolazi i s masivnom baterijom od 4000 mAh i podržava Huawei SuperCharge5 od 66 W što znači da ćete za samo 36 minuta napuniti uređaj u potpunosti.

Kao i na svakom Huawei uređaju, i ovdje ćete pronaći Huaweijevu službenu trgovinu aplikacijama AppGallery koja svojim korisnicima nudi oko 187.000 globalnih i lokalnih aplikacija, a novost je da uz kupnju uređaja imate i pravo na 12 mjeseci zaštite zaslona od oštećenja. Dodatne informacije o nova 9 SE uređaju možete pronaći ovdje.

I zapamtite, trendovi na Instagramu se mijenjaju, ali kvalitetne i originalne fotografije nikad neće prestati biti u trendu i s njima će vaš profil uvijek biti primijećen.  

Sadržaj donosi Index u suradnji s Huawei Hrvatska te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.