Pitali smo prolaznike što je VAR, neki odgovori će vas nasmijati

Video/Foto: Index

Pitali smo prolaznike znaju li što je to VAR. Bilo je onih koji su odmah odgovorili točno, ali i onih čiji su odgovori bili i više nego zanimljivi. 

"Kaj je to, za varenje", bio je simpatični odgovor jedne djevojke, no kad smo joj rekli puni naziv ove skraćenice, pogodila je što bi to moglo biti. "Ono kad se metali spoje", bio je odgovor jednog od prolaznika. 

"Varijacija, varijanca"

Osim par dečkiju koji su odmah znali odgovor, našle su se tu i jedna djevojka te jedna gospođa koje su odmah znale o čemu pričamo. Bilo je i onih koje je ova riječ asocirala na razne pojmove, poput varijacije, varijance. "Je li to neka metrička jedinica za nešto?" bilo je pitanje nasmijane prolaznice koja je ipak na kraju dala točan odgovor.  

@index.hr Provjerili smo znaju li građani što je VAR 😄 #indexhr #var #euro2024 #nogomet #foryou #foryoupage #fyp #zagreb #hrvatska #croatia #footballtiktok ♬ original sound - Index.hr

Što je to VAR?

Video assistant referee (skraćeno VAR) je tehnologija koja je uvedena u nogomet kako bi suci dobili priliku preispitati svoje odluke. Pomaže im odlučiti o nekim situacijama ako nisu dobro vidjeli. Na primjer, je li bio prekršaj, zaleđe, je li se igralo rukom, prate se izvođači i vratari pri izvođenju kaznenog udarca i mnoge druge stvari. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.