Pitanje u našem kvizu o Isusu skroz zbunilo Hrvate katolike. Ovo je točan odgovor

Foto: Press

HRVATE katolike jedno je pitanje u našem kvizu o Velikom petku i Isusu Kristu baš zbunilo, pa su nas zatrpali prigovorima da je točan odgovor zapravo kriv.

Iako bi kviz koji smo složili trebao biti lagan za prave Hrvate katolike, čini se da će neki morati ponovno prionuti na čitanje Biblije. Dakle, riječ je o pitanju u kojem treba umetnuti riječ: "Prije nego što se pijetao _____ oglasi, triput ćeš me zatajiti."

Koliko se puta u Markovom evanđelju najavljuje da će se pijetao oglasiti? Točan odgovor je dva puta.

"Otpjevavši hvalospjeve, zaputiše se prema Maslinskoj gori. I reče im Isus: 'Svi ćete se sablazniti. Ta pisano je: 'Udarit ću pastira i ovce će se razbjeći'. Ali kad uskrsnem, ići ću pred vama u Galileju.' Nato će mu Petar: 'Ako se i svi sablazne, ja neću!' A Isus mu reče: 'Zaista, kažem ti, baš ti, danas, ove noći, prije nego se pijetao dvaput oglasi, triput ćeš me zatajiti.' Ali on je upornije uvjeravao: 'Bude li trebalo i umrijeti s tobom - ne, neću te zatajiti.' A tako su svi govorili", isječak je Evanđelja po Marku o kojem se radi o pitanju.

I ne, pitanje nije bilo koliko će puta Petar zatajiti Isusa, kako su nas mnogi čitatelji pokušali uvjeriti od sinoć. Trebalo je samo malo detaljnije čitati upute. Većina sudionika kviza krivo je odgovorila.

Pročitajte više