Počeo je izbor za Miss Universe. Lijepa Arijana predstavlja Hrvatsku

Foto: PR direkcija MUH

ODRŽANO je prednatjecanje za Miss Universe i national costume show, a za dva dana slijedi veliko finale!

84 djevojke iz svih krajeva svijeta u New Orleansu pokušale su izboriti svoje mjesto u top 15, a naša je predstavnica Arijana Podgajski nastupila u rozoj elegantnoj haljini.

Najvažniji dio izbora

Preliminarno natjecanje je ujedno i najvažniji dio izbora za Miss Universe jer je to ulaznica za polufinale, odnosno top 15. Ove godine se prema novom formatu natjecanja bira top 16 jer će jedna od zemalja ući putem internetskog glasanja, a dodijelit će se i nagrade za najbolju kandidatkinju u kupaćem kostimu i večernjoj haljini.

"Prednatjecanje uključuje desetominutni razgovor s članovima žirija na kojem se sa svakom od djevojaka razgovara o brojnim aktualnim svjetskim temama i tijekom kojeg se vidi koliko su ove lijepe i pametne žene upućene u svjetsku problematiku.

Tu nije zanemariva činjenica utjecaja pojedinih kandidatkinja na probleme kojima su okupirane u zemljama iz kojih dolaze te koliko zapravo imaju utjecaja na promjene u društvu, koristeći svoje društvene mreže kao platforme i radeći s raznim organizacijama. Ove inteligentne mlade žene uzor su mladima po mnogočemu, a u svojim zemljama su i glasnogovornice društveno-korisnih projekata.

Osim samog intervjua, preliminarno natjecanje podrazumijeva i predstavljanje u kupaćim kostimima kako bi se stavio naglasak na zdravlje tijela te ocjenjivanje u večernjim haljinama u vidu elegancije, profinjenosti i samopouzdanja", pojašnjava Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske.

Tko će postati nova Miss Universe?

Tko će postati nova Miss Universe? "Ako to pitate predsjednicu Miss Universe Organisationa, gospođu Paulu Shugart, odgovorit će vam da će to biti žena čiji se glas za ono što se zalaže daleko čuje", kaže Ivana.

Žiri koji će izabrati novu Miss Universe kroz preliminarno natjecanje i finale čine uspješne žene: Big Freedia, Olivia Quido, Emily Austin, Ximena Navarrete, Sweta Patel, Mara Martin, Olivia Jordan, Myrka Dellanos, Wendy Fitzwilliam i Kathleen Ventrella.

Još su samo 2 dana preostala do trenutka kada ćemo znati tko je nova Miss Universe. Do tada će se svaka od finalistica pokušati maksimalno koncentrirati na ono što ih očekuje u finalu.

Kroz program 71. izbora za Miss Universe više desetaka milijuna gledatelja diljem svijeta vodit će Jeannie Mai i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo, a iz backstagea će se javljati bivša Miss Universe Catriona Gray te Zuri Hall.

Produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe košta 8.3 milijuna eura, dok je kruna vrijedna 5.1 milijun eura.

Kakva je naša misica bila na preliminarnom natjecanju, pogledajte u videima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.