Knjige s kojima bi bilo dobro započeti 2024. godinu

NEKOLIKO posljednjih članaka o knjigama bili su osvrti na daleku 2023., no sada je vrijeme da se uključimo u novu realnost i pogledamo koje su se nove knjige pojavile na obzoru. Iako je tek siječanj, izdavači pale motore i lagano kreću sa zanimljivim naslovima. Neke knjige koje spominjemo objavljene su prošli mjesec, ali ih nismo uspjeli predstaviti, no smatramo da ih nikako ne biste smjeli propustiti.

12 nota o životu i kreativnosti – Quincy Jones

Volite li glazbu? Ne morate odgovarati - ako ne pjevušite omiljenu pjesmu u javnosti, onda to činite pod tušem dok vas nitko ne čuje. Quincy Jones, legendarni glazbenik, producent i voljeni mentor, donosi svojih 12 nota, zbirku mudrosti i promišljanja o kreativnosti i životu.

Za Jonesa je kreativnost poziv na koji se može i treba odgovoriti bez obzira na to koliko imate godina i koliko iskustva. Oslanjajući se na vlastiti život i život svojih brojnih kreativnih suradnika, sadašnjih i bivših, Jones čitateljima nudi pristupačan vodič kroz lekcije koje je naučio sam tijekom svoje duge i legendarne karijere.

Zakoni ljudske prirode - Robert Greene

Naslov koji još nije objavljen, ali izlazi već 23. 1. dolazi nam od autora čijih 48 zakona moći rastura po domaćim top-listama te će ljubitelji tog naslova itekako biti zadovoljni što će im Greene predstaviti još zakona kojima će bolje shvatiti sebe i stvarnost oko sebe.

U knjizi Greene iznosi niz načela koja će pridonijeti vašoj preobrazbi u smirenijeg i promišljenijeg promatrača ljudi te vam tako pomoći da se oslobodite emocionalnih drama koje vas bespotrebno iscrpljuju.

Plavuša – Joyce Carol Oates

Jedna od najcjenjenijih američkih spisateljica današnjice u ovom je romanu hrabro osmislila jednu od najdugovječnijih američkih ikona koju je svijet upoznao kao Marilyn Monroe. Dramatična, provokativna i uznemirujuće sugestivna, "Plavuša" je jednako bombastična kao i njezina legendarna protagonistica.

Bestseler od prvog izdanja 2000. godine, roman je blistavi fiktivni portret zamršenog unutarnjeg života idolizirane i obožavane filmske zvijezde kakav je samo neponovljiva Joyce Carol Oates mogla osmisliti. Roman je nominiran za Nacionalnu književnu nagradu te je poslužio kao inspiracija za Netflixov istoimeni kontroverzni hit iz 2022.

Trent – L. J. Shen

Jedan vrući naslov koji će vas zagrijati bolje od užarenog kamina i vrele saune. Nema šanse da bismo uspjeli bolje predočiti o čemu se radi nego što je to učinio tekst na poleđini knjige: "S razlogom ga zovu Mutavi. On je hladan, proračunat i rijetko govori. No kad prozbori, moje srce ustrepta, a umom mi zavladaju mračne sjenke. Njemu su trideset tri godine, a meni osamnaest. On je samohrani roditelj i poslovni partner moga oca. Za njega sam samo dijete i neprijateljeva kći. Dok on ne dopušta osjećajima da ga zavedu, ja… čeznem. Čeznem za stvarima koje mi ne pripadaju. Trent Rexroth slomit će mi srce. To nije samo uklesano u kamenu nego upisano u naše duše."

Maestralno.

Unutarnji Rad – Rebecca Nottingham

Zanima li vas duhovnost, stigao je naslov koji doista opisuje kako izgleda autentični put pronalaska sebe. Nije za svakoga, kao ni jedna stvar koja traži imalo napora, no oni koji smatraju da im poplava self-helpa unutarnji prostor čini nenastanjivim, pronaći će mnogo toga u knjizi Rebecce Nottingham.

Ovo jest strukturirani vodič kroz sustav koji je davnih dana prošlog stoljeća osmislio mistik Gurdjieff te je namijenjen onima koji ne traže utjehu nego žele nešto i postići.

Pročitajte više