Podravac tvrdi: "Mafija mi je hakirala mobitel! Uzeli su 20 kuna pa vratili 23"

IVAN LUKAN iz Legrada kod Koprivnice tvrdi da zbog problema koji ima ne može ni spavati te se posljednja dva mjeseca boji uključiti svoj mobitel. Netko mu, kako kaže, krade kune s računa.

"Imam mobitel na bonove i nikad nisam provjeravao koliko imam na kartici, sve do prošle godine. Slučajno sam to učinio u listopadu i primijetio sam da mi je s računa skinuto 200-tinjak kuna, koje nikako nisam mogao potrošiti. Nastavio sam provjeravati dalje svaki dan koliko imam, ovaj put pažljivije. Nikoga nisam zvao niti slao poruke. Nemam ni internet. Na kraju sam zaključio da se tu radi o vrlo perfidnoj krađi, da jedan čas imam 180, pa začas 160 kuna. A nikog nisam zvao, mobitel imam samo u slučaju nevolje", rekao je za podravski.hr.

Dodao je da je posjetio poslovnicu teleoperatera i podnio prigovor, no dobio je SMS poruku od njih da je sve u redu.

"Obavljena je detaljna provjera po zaprimljenom prigovoru i nismo našli nepravilnosti u prikazu i obračunu na vašoj usluzi. Sve su stavke obračunate prema važećem cjeniku", pisalo je u poruci.

Luka u to ne vjeruje, nego misli da mu je netko upao u sustav u staroj Nokiji koju ima već godinama.

"Prvo sam bio uvjeren da nešto nije u redu s uređajem, dok ih nisam ulovio. Dana 24. listopada prvo mi je nestalo 20-ak kuna, račun se s 90,97 smanjio na 70,17, da bi se isti dan stanje promijenilo na 93 kune. Mobitel uopće nisam koristio. Kako se to dogodilo? Moj uređaj to nije mogao napraviti. Zanima me kako uopće funkcionira taj sustav", rekao je.

"Mislim da je to jedna velika mafija i da im je netko hakirao sustav. Želim samo odgovor na pitanje tko mi je uzeo 20 kuna s računa pa dodao 23", dodao je.

Iz tvrtke u kojoj Lukan ima tarifu za mobitel odgovorili su: "Korisnik se požalio da mu je s računa skinut iznos od 21,90 kn i 0,40 kn. Utvrđeno je kako mu je na oba datuma opravdano skinut iznos s računa jer je slao SMS poruke. Unatoč utvrđenim činjenicama, tom je prilikom na račun vraćen iznos od 25 kn kao ustupak korisniku. Dakle, prije rješavanja prigovora na računu je imao 70,71 kn, a kako mu je dodijeljen iznos od 25 kn, nakon toga stanje je iznosilo 95,71 kunu. Dodatno, korisnik se još jednom javio i požalio se da se gube kune koje nadoplaćuje. Zaključeno je da se ne gube kune, već ima staru tarifu po kojoj se svaka SMS poruka naplaćuje 40 lipa. Utvrđeno je kako šalje dosta SMS poruka."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.