Pogledajte Ćorlukinog crvenog ljubimca: Na humanitarnu večeru stigao u Ferrariju

ZAKLADA "Vatreno srce", koju su osnovali izbornik Slaven Bilić i igrači hrvatske nogometne reprezentacije, održala je sinoć gala humanitarnu večeru u hotelu Sheraton. Na finalnoj aukciji prodavali su se sportski rekviziti hrvatskih nogometaša - od dresova i kopački do lopti, a prikupljena sredstva namijenjena su djeci kojoj je potrebna pomoć, bilo da je riječ o bolesnoj djeci ili talentiranim mladim sportašima kojima treba potpora.

Igrač Tottenhama Vedran Ćorluka, koji se nalazi među osnivačima i prvim članovima Zaklade, na sinoćnju je humanitarnu večeru stigao u crvenom Ferrariju britanskih oznaka. Ferrari California, kakvim upravlja Ćorluka, ubrzava do 100 kilometara na sat za manje od četiri sekunde, a cijena mu iznosi oko 2,2 milijuna kuna. Za aukciju je Ćorluka poklonio potpuno nove kopačke s ugraviranim inicijalima, vrlo vrijedan klupski dres iz nekoliko utakmica Spursa te loptu s potpisima suigrača iz reprezentacije.

Prikupljeno 2,68 milijuna kuna, najveću cijenu postigli dresovi Ognjena Vukojevića i Darija Srne

Na aukciji su bile ponuđene stvari 22 hrvatska reprezentativca - Vedrana Runje, Stipe Pletikose, Darija Srne, Darija Kneževića, Vedrana Ćorluke, Josipa Šimunića, Hrvoja Čale, Dejana Lovrena, Ognjena Vukojevića, Nikole Pokrivača, Tomislava Dujmovića, Luke Modrića, Drage Gabrića, Danijela Pranjića, Nike Kranjčara, Ivana Rakitića, Nikole Kalinića, Eduarda da Silve, Nikice Jelavića, Mladena Petrića, Mate Bilića i Ivice Olića. Uz brojne nogometne zvijezde, na aukciji su se našli i političari, a humanitarnu akciju je podržao i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Ako je suditi prema prvoj velikoj akciji, humanitarnu zakladu hrvatskih nogometnih reprezentativaca čeka svijetla i sjajna budućnost - prikupljeno je 2.680.000 kuna. Najveću cijenu, od 300.000 kuna, postigli su dresovi reprezentativaca Ognjena Vukojevića i Darija Srne. Dres Ognjena Vukojevića kupio je izbornik Hrvatske nogometne  reprezentacije Slaven Bilić, a dres Darija Srne kupio je NK Hajduk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.