Pogledajte kakvih čudnih bića ima u tamnim dubinama oceana

NE BISTE vjerovali kakva sve bića žive u morskim dubinama većim od 1.000 metara. Australski znanstvenici koji godinama proučavaju podmorje oko grebena Osprey u Koraljnom moru, koji se nalazi oko 350 kilometara sjevernoistočno od sjevernoaustralskog grada Cairnsa, ponovno su objavili neke od snimki nastalih između 2004. i 2006. godine.

Iako se većinu spomenutih fotografija moglo vidjeti još prije četiri godine, znanstvenici s Queensland Brain instituta ponovno su ih objavili jer su njihova istraživanja na projektu proučavanja dubokomorskih organizama ušla u novu fazu. Tijekom srpnja ove godine australski istraživači su proveli 10 dana snimajući uz pomoć specijalnih kamera nove fotografije bića iz tamnih oceanskih dubina.

Rezultati studije koju Australci provode već godinama mogli bi biti korisni i u drugim područjima znanosti. "Ako doznamo više o primitivnim očima i mozgovima tih stvorenja, to bi moglo biti od velike koristi za neurologe pri shvaćanju ljudskog vida", naveo je jedan od vodećih znanstvenika na spomenutom projektu, biolog Justin Marshall.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.