Porcijunkulovo: Doživite vjeru, tradiciju i veselje u srcu Međimurja

Foto: Press

Približava se jedan od najiščekivanijih događaja na sjeveru Hrvatske, Porcijunkulovo - Čakovečko proštenje. Ova jedinstvena kulturno-turistička manifestacija, koja se obilježava od 28. srpnja do 2. kolovoza 2023., donosi vjeru, tradiciju i veselje na jednom mjestu, pružajući raznolike sadržaje za sve generacije. 

Posjet Porcijunkulovu u prekrasnom Čakovcu jamči vam nezaboravan doživljaj tradicionalnog proštenja kojeg ćete dugo pamtiti.

Vjera i tradicija uz pozamašnu dozu veselja

Jezgra ove manifestacije leži u vjerskom proštenju koje kulminira procesijom i misom na otvorenom, obilježavajući blagdan Majke Božje od Anđela - Porcijunkule, koji se slavi 2. kolovoza i po kojem je događaj dobio ime. Porcijunkulovo predstavlja dane posebnih trenutaka, povezanosti, produhovljenja i zajedništva.

Nezaobilazna Zona tradicije i starih zanata pružit će vam neodoljivu priliku da se vratite u prošlost i otkrijete sve što nas je pratilo kroz povijest. Ova zona oživljava duh prošlosti kroz predmete ručne izrade, proizvode OPG-ova, demonstracije starih zanata, tradicijske nošnje te nastupe KUD-ova, tamburaških sastava i izvedbe tradicijske glazbe. Uživajte u enogastronomiji prepoznatljivoj za sjever zemlje, poput gvirca, langoša, domaćih kobasica i trganci.

Sadržaji Porcijunkulova namijenjeni cijeloj obitelji

Ulica kralja Tomislava, tzv. "Ulica kišobrana", postala je neizostavan simbol Porcijunkulova. Svake se godine ti viseći kišobrani, koji rade hlad tijekom vrućih dana, razlikuju svojim bojama i rasporedom, a posjetitelji s osmijehom šeću ispod njih i bilježe trenutke za pamćenje.

Ljubitelji opuštanja, laganih šetnja gradom i urbanih nota zasigurno će uživati u Urbanoj zoni Porcijunkulova. Ovdje možete očekivati nastupe renomiranih urbanih izvođača, vrhunsku eno-gastro ponudu, DJ performanse i uličnu umjetnost. 

Retro/Etno zona povest će vas u dane "kak je to negda bilo", s nastupima retro grupa, glazbenika i izložbom starih automobila. Prepustite se atmosferi prošlih vremena i doživite nostalgiju na najbolji način.

Ne propustite i velike koncerte poznatih domaćih i stranih izvođača na velikoj bini podno starog jezera. Doživite Petra Grašu, Vannu, Eurocubans feat. Juan De Marco Gonzales, Željka Bebeka, Crvenu Jabuku i Klapu Intrade u prekrasnom okruženju Perivoja Zrinski.

Prilikom šetnje Perivojem svakako navratite u "VinoGrad" - neodoljiv svijet kvalitetnih međimurskih vina, a usput se prepustite okolnoj ugostiteljskoj ponudi. Za dodatnu dozu adrenalina, tu je i lunapark koji će razveseliti posjetitelje svih uzrasta.

Dječja zona i Deklina oaza, koja je organizirana u suradnji s Teatrom 002 i destilerijom Murska dekla, pruža čarobni svijet mašte, kreativnih radionica, predstava i dobre zabave za djecu i mlade, dok se oni malo stariji mogu opustiti u pikniku, koktelima i glazbenom afterparty programu.

Iskusite čari koje nudi vikend destinacija na sjeveru Lijepe naše i posjetite Čakovec. Povedite svoje najmilije na Porcijunkulovo, mjesto gdje se susreću vjera, tradicija i veselje na jedinstven način.

Za sve novosti i informacije vezane uz događanja u gradu Čakovcu možete saznati na službenoj web stranici visitcakovec.com i njihovim društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.