Porsche 356 Speedster bi mogao uskrsnuti?

NA tržište bi se mogao vratiti njegov, kako je to danas popularno reći, duhovni nasljednik. Drugim riječima ,u Porscheu razmišljaju o novom ulaznom i prije svega zabavnom sportskom automobilu.

Ovaj bi se model u ponudi stuttgartskog proizvođača smjestio ispod sadašnjeg ulaznog modela Boxter/Cayman te bi svoju platformu podijelio s produkcijskom izvedbom Volkswagenovog koncepta Bluesport, odnosno sa svim onim brandovskim izvedbama tog automobila. Naime, pretpostavlja se kako će istovjetni model pored VW-a tržištu ponuditi Audi i Seat, a možda čak i Škoda.

Tako njemački AutoZeitung prenosi insajderske informacije kako bi ovaj Porsche na tržište mogao stići tek 2013, dakle nakon verzija spomenutih članova VW Grupe. Pokretao bi ga središnje smješteni 4-cilindarski turbo motor snage oko 250 KS, ukupna masa bi mu se kretala između 1.100 i 1.200 kg, a pogon bi mu bio na stražnje kotače. Vrlo zabavno već na prvi pogled.

Na kraju recimo samo kako originalni 356 Speedster mnogi ljubitelji sportskih automobila smatraju prvim modernim sportskim modelom čija ostavština je uistinu značajna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.