Pjevač Pistolsa komentirao smrt kraljice Elizabete II.

Screenshot: YouTube

PJEVAČ Sex Pistolsa John Lydon, tekstopisac pjesme God save the Queen, komentirao je na svom Twitter profilu smrt kraljice Elizabete II. "Počivala u miru, kraljice Elizabeta II. Pošalji je kao pobjednicu", stoji u objavi.

Citat "pošalji je kao pobjednicu" je stih iz originalne, službene verzije pjesme God save the Queen, a ilustracija uz objavu je izvorni, nepromijenjeni portret kraljice Elizabete koji je korišten na omotu legendarnog singla Pistolsa. 

Stihovi pjesme i omot ploče bili su kontroverzni 

Punk rock sastav Sex Pistols pjesmu je objavio 1977. godine i to tjedan dana prije Srebrnog jubileja, velike nacionalne proslave kojom se obilježilo kraljičinih 25 godina na prijestolju.

Pjesma je izdana kao drugi singl benda, a kasnije je uključena u njihov jedini studijski album, Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols. 

Stihovi pjesme kao i omot ploče bili su kontroverzni u to vrijeme te su i BBC i Independent Broadcasting Authority odbili pustiti pjesmu, a BBC je u potpunosti zabranio njezino emitiranje.

Pjesma je dosegla broj 1 na NME-u

Izvorni naslov pjesme bio je No Future, a sami stihovi bili su opći izraz bendovog pogleda na monarhiju. Pjesma je dosegla broj 1 na NME (New Musical Express) ljestvici u Ujedinjenom Kraljevstvu i stigla do 2. mjesta na službenoj UK Singles Chart koju koristi BBC. 

"Bog blagoslovio kraljicu. Puno toga je podnosila", napisao je u lipnju John Lydon u autorskom tekstu za britansku publikaciju The Times, unatoč negativnom pogledu koji je imao vezano uz instituciju monarhije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.