Povratak Hondine legende

NAKON višegodišnjeg iščekivanja Honda je konačno spremna za duhovnog nasljednika legendarne CRX-ice. Također, tokijski salon dovodi još neke novitete.

Kao što se i očekivalo, predserijsko izdanje modela uvelike se oslanja na studiju prikazanu prije dvije godine na Tokyo Motor Showu. Sada nosi ime CR-Z Concept 2009, a prema neslužbenim informacija u prodaji bi se trebala naći u veljači iduće godine, ali samo na japanskom tržištu. Ostatak svijeta morat će se strpjeti još koji mjesec.

Iz fotografija su vidljive temeljite prerade prednjeg i stražnjeg kraja, a dotjerana je i silueta vozila. Naravno, interijer više nema dodirnih točaka s nekadašnjom studijom. Sada je puno bliži Insightu i postojećoj gami Hondinih modela.

Što se pogona tiče posljednje informacije naglašavaju benzinsko-električnu hibridnu kombinaciju, ali snažniju od insighta. Naime, predviđa se ugradnja 1,5-litarskog benzinca i nešto snažnijeg elektromotora.

Osim spomenutog noviteta Honda će predstaviti još nekoliko značajnih studija. Jedna od njih je Skydeck, futuristički monovolumen visokih estetskih značajki.

Nudi potpuni komfor za šest osoba, a posebno je zanimljiv sustav otvaranja vrata u kombinaciji podiznih Lambo vrata sprijeda i kliznih straga. Za pogon se pobrinuo hibridni sustav nepoznatih karakteristika s baterijama smještenim ispod središnje konzole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.