Ranču Michaela Jacksona vrijednom 50 milijuna dolara prijeti veliki požar

Foto: Profimedia

Šumski požar koji se počeo širiti Kalifornijom uslijed jakog toplinskog vala, prijeti mnogim posjedima u Santa Barbari, uključujući ranč Neverland Michaela Jacksona.

Michael Jacksona, koji je preminuo 2009. godine u 50. godini života od srčanog udara, kupio je ranč za 17 milijuna dolara, a procjenjuje se da je potrošio još 35 milijuna dolara pretvarajući ga u zabavni park sa zoološkim vrtom. Postavio je i kazalište, panoramski kotač, stazu za karting, kao i vlastitu vatrogasce i željezničku stanicu.

Od petka, 5. srpnja kada je požar započeo, izgorjelo više od 18.000 hektara šume. Nema naznaka da će se širenje požara zaustaviti te su lokalni policajci i vatrogasci obavijestili stanovnike okolnih mjesta da se pripreme za evakuaciju. Značajan broj stanovnika Santa Barbare je već uveliko raseljen, a upravo tamo se nalazi i poznato imanje Michaela Jacksona.

Za sada je oštećena samo jedna nekretnina, a čak 60 ih je ugroženo. Jedan vatrogasac je zadobio ozljede. Glasnogovornik vatrogasne službe u Santa Barbari izjavio je da su temperature dosezale visokih 90 stupnjeva, a očekuje se da će večeras ponovno biti visoke. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.