Gaming

Poznati gamer je zbog ovog videa izgubio kanal s milijunima pratitelja

Screenshot: YouTube

KONTROVERZNI streamer na Twitch.tv platformi Guy "Dr DisRespect" Beahm suspendiran je s E3 konferencije koja je jučer otvorena za javnost u Los Angeles Convention Centeru nakon što su on i kamerman uživo prenosili iz javnog toaleta. Organizatori su mu uzeli propusnicu, a nedugo zatim i njegov kanal s milijunima pratitelja nestao je s Twitcha. 

>Assassin's Creed, Far Cry... Sve ove igre moći ćete mjesec dana igrati besplatno

Dr DisRespect jedna je od najpopularnijih gaming ličnosti na svijetu. Njegov kanal na Twitchu je privukao gotovo tri i pol milijuna pratitelja te je u trenutku pisanja članka imao oko 25 tisuća pretplatnika. To znači da samo od njih minimalno zaradi više od 60 tisuća dolara mjesečno, odnosno oko 400 tisuća kuna. Na YouTubeu je također premašio milijun pretplatnika, kao i na Twitteru. Već prvog dana otvaranja E3 konferencije za javnost Dr DisRespect je napravio glupost. 

Screenshot: YouTube

Planirao je prenositi uživo na Twitchu svoje dojmove s konferencije te komentirati pred kamermanom koji ga je pratio. Ideja da se ušeću u javni toalet i bez pristanka svih prisutnih prenose što se u njemu događa, obila mu se o glavu. Iskoristio je i on priliku te ga je kamerman snimao dok urinira u pisoar, pored ostalih posjetitelja, a moguće i maloljetnika jer na konferenciju mogu ući i 17-godišnjaci. Organizatori su mu uskratili propusnicu za događaj, a njegov kanal na Twitchu je nedostupan. 

Prekršio je uvjete korištenja Twitch.tv platforme, a vjerojatno i kalifornijski zakon zadiranja u privatnost. Od trenutka incidenta nije se oglasio u javnosti ni na svojim kanalima. Twitch je posljednjih godina postrožio pravila za streamere, pogotovo golotinju i prijenose ilegalnih radnji, ali s obzirom na to da se radi o jednom od najpopularnijih streamera, ostaje vidjeti kakav će biti konačan ishod. 

U prosincu 2017. Dr DisRespect je u suzama na streamu priznao da je varao svoju suprugu koju naziva Mrs. Assassin. Uzeo je nekoliko mjeseci pauze od streamanja, a njegov povratnički stream ostat će upamćen kao jedan od najvećih događaja u povijesti Twitcha. Bez obzira na sve, radi se o vrlo sposobnom poslovnom čovjeku s bogatim iskustvom u gaming industriji. Dr DisRespect brend stvorio je planski i podigao produkcijske standarde na Twitchu, a sponzoriraju ga i brojni renomirani brendovi. Ako se netko može oporaviti od ovakvog fijaska, to je sigurno The Two Time Champion Dr DisRespect.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.