Pravi obožavatelji Dore imat će 8/8 u ovom kvizu

Foto: Robert Anic/PIXSELL

JUČER su na Drugom programu Hrvatskog radija pustili sve pjesme koje se ove godine natječu na Dori, hrvatskom izboru za pjesmu za Eurosong. Predstavljena su 24 izvođača i njihove pjesme. S obzirom na to da nam se bliži još jedna Dora na kojoj će se izabrati izvođač koji ide na Eurosong u Malmöu, odlučili smo se prisjetiti dosadašnjih pobjednika na Dori.

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije prvi put je održan 1992. godine pod nazivom Crovizija, a ime Dora prvi put se počelo koristiti 1995. godine. Od 1993. Hrvatska je išla na Eurosong svake godine osim 2014. i 2015. Bilo je tu brojnih izvođača - od Maje Blagdan, Danijele Martinović, Doris Dragović, Severine, Nine Kraljić, pa do Franke Batelić, Albine, Mije Dimšić i Leta 3. 

>> Najbolje i najgore s Dore 2024.

U posljednjih 15 godina najbolji rezultat ostvarili su Jacques Houdek s pjesmom My Friend, s kojom je 2017. završio na 13. mjestu u finalu, a isto mjesto prošle godine osvojio je i Let 3 s pjesmom Mama ŠČ!. 

Da ne duljimo, sjećate li se uopće pjesama koje su pobijedile na Dori? Pred vama je kviz u kojemu trebate pogoditi tko izvodi stihove pjesama koje su predstavljale Hrvatsku na Euroviziji. 

Pročitajte više