Prebogati za roditeljstvo: Na asistente u odgoju troše milijune kuna godišnje

Foto: Twitter

U PONEDJELJAK na britanskom Channelu 4 počinje emitiranje dokumentarca "Too posh to parent" koji se bavi bogatim roditeljima i "njihovim" metodama odgoja pomoću vojske asistenata, dadilja i dječjih tutora i trenera svih vrsta.

Kako većina Britanaca, a Hrvate da ni ne spominjemo, ovakav život bogataša ne može ni zamisliti, najava ovakve emisije u britanskim medijima, ali i šire, izazvala je dosta buke, piše Dail Mail. U svijetu bogataša o djeci se brine čitava vojska različitih asistenata koji djecu uče odvikavanju od pelena, samostalnom jedenju, sviranju skupih instrumenata...

Nina Naustdal jedna je od majki koja je otkrila svoj život. Rođena u bogatoj obitelji, udala se za također bogatog menadžera s kojim ima i troje djece, a svako od njih ima osobnu dadilju, maminu osobnu asistenticu koja koordinira njihove hobije, radionice, škole i igraonice, a imaju i svog vozača te zaštitara. Naravno, imaju i učitelje koji dolaze u njihov dom, a brinu o tome pišu li djeca domaću zadaću te ih priprema za testove. Njezin sin ima čak i Lego terapeuta, a sve zahvaljujući jednom istraživanju koje je pokazalo kako Lego kocke pomažu djeci s koncentracijom.

Godišnje na pomoć u roditeljstvu Nina potroši više od 1,7 milijuna kuna, a ipak inzistira na tome da je potpuno uključena u svaki aspekt dječjeg života, te da su tutori tu tek kao dodatna pomoć u životu.

Kakav je to luksuzni život, govori i činjenica da čak i njezini psi imaju svoje ormare u kojima pseća robica stoji na vješalicama, a da stvar bude još bolja, sva odjeća za ljubimce je dizajnerska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.