Predstavljamo vam Joannu Paciorek: Ljepotica iza objektiva

JOANNA PACIOREK jedna je od ljepotica koja dokazuje kako karijera modela ne završava udajom, poželjno bogatom udajom, već može biti odskočna daska za kreativni posao poput fotografije. Lijepa je Osječanka radila niz godina u Italiji kao fotomodel, nosila je revije za talijansku televizijsku kuću RAI Uno, Sposu te za poznate dizajnere ženskog nakita Morellato.

"Ja kao fotograf imam kontrolu"

"Nisam se nikad ozbiljnije bavila manekenstvom, jer sam imala sina", kaže nam 30 godišnja Joanna koja je sina Enrica rodila s 19 godina. "Cijeli sam život pomalo radila kao fotomodel, ali nikad se nisam do kraja u tome našla. Zatim sam se odlučila za fotografiju", priča nam lijepa Osječanka koja je prije mjesec i pol doselila u Zagreb. "Ja kao fotograf imam kontrolu, s druge strane objektiva stvaram nešto, veliki sam kreativac. Moja je svaka fotografija čekana, ja stvaram polako", ispričala nam je Joanna koja nije poput nekih fotografa koji ispucaju 1.000 fotografija na snimanju pa onda odaberu 20 najboljih. "Ja stvaram polako, sve posložim od izražaja lica, poze, ozračja i zatim fotografiram", kaže ljepotica koja priča tri jezika: engleski, talijanski i poljski.

"Nikad nisam željela fotografirati modele, samo žene"

Za sada nema velike poslovne planove, jer ne "planira bum na velika vrata". Uskoro će aktivirati svoju web stranicu na kojoj će prikazati svoje radove, a planira i raditi u Milanu s nekim modelima, no najviše voli fotografirati "obične" žene. "Nikad nisam željela fotografirati modele, samo žene. Ja vidim ženu nekim svojim okom, moja fotografija pobuđuje emocije. Bitno mi je pokazati snažnu ženu koja je istodobno nježna", tvrdi ona.

"Kod akta bih više išla na to da se vide samo obrisi tijela, a ne cice i sve vani"

Joanna kaže kako ne voli golotinju te se nikad ne bi skinula za neki časopis. "Ja ne vidim ženu vulgarnom, ima dosta fotografa koji ih vulgarno prikazuju, ali ja ne. Zasad žene na fotografijama samo oblačim, a kad bi slikala aktove, više bih išla na to da se vide samo obrisi tijela, a ne cice i sve vani", kaže lijepa fotografkinja. "Imam i fotografije muških, ali sa ženama se može mnogo više toga nego s muškarcem. Zasada sam slikala samo djevojke iz Osijeka, a od poznatih voljela bi fotografirati Severinu i Helenu Šopar", kaže Joanna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.