Preminuo Bernie Marsden, prvi gitarist grupe Whitesnake

Foto: Profimedia

Bernie Marsden, prvi gitarist grupe Whitesnake, preminuo je u dobi od 72 godine, a tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj.

"S dubokom tugom javljamo da je Bernie preminuo. Mirno je umro u četvrtak navečer, a pored njega su bile njegova supruga Fran i kćeri Charlotte i Olivia", stoji u objavi njegove obitelji na Instagramu, u kojoj su se osvrnuli i na njegovu ljubav prema glazbi. "Bernie nikada nije izgubio svoju strast prema glazbi, pisanju i snimanju novih pjesama", rekla je obitelj.

Rođen u Buckinghamu 1951., Marsden je karijeru započeo s rock bendom UFO 1972. Nakon angažmana u nekoliko bendova i kratkotrajnog projekta s bivšim članovima Deep Purplea pod nazivom Paice Ashton Lord, Marsden je 1978. u Londonu stvorio Whitesnake zajedno s Davidom Coverdaleom, bivšim pjevačem Deep Purplea, i gitaristom Mickyjem Moodyjem.

Marsden je s bendom snimio EP, pet albuma i album uživo, od Snakebitea (1978) do Saints & Sinners (1982). U tom je razdoblju izdao i dva solo albuma And About Time Too (1979) i Look at Me Now (1981).

Ovaj istaknuti gitarist tvorac je hitova poput Fool for Your Loving, She’s a Woman, Walking in the Shadow of the Blues, Trouble i Here I Go Again. Marsden je bio poznat i po velikoj privatnoj kolekciji gitara, kojih je imao preko 200. U lipnju je jedna od njih, Gibson Les Paul Standard iz 1959., poznata kao Zvijer, bila nakratko stavljena na prodaju, a za nju je traženo preko 1.3 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.