Preminuo glumac iz serije Sinovi anarhije

Screenshot: Youtube

WILLIAM LUCKING, glumac najpoznatiji po ulozi bajkera Pineyja Winstona u hit seriji Sinovi anarhije, preminuo je 18. listopada u svom domu u Las Vegasu. Imao je 80 godina.

"Iako je William često glumio snagatore, u stvarnom životu bio je elegantan čovjek s briljantnim intelektom koji je volio raspravljati o politici i aktualnim stvarima, raspravljati o filozofiji i fizici i iznositi fina mišljenja o umjetnosti i poeziji", napisala je njegova supruga Sigrid Insull Lucking u posveti koju je na Facebooku objavio njegov prijatelj i kolega glumac Stephen Macht.

Njegova najpoznatija uloga je ona člana SAMCRO-a Piermonta Pineyja Winstona u 35 epizoda kriminalističke drame Sinovi anarhije, a glumio ju je od početka serije do četvrte sezone.

Jedna od Luckingovih najzapaženijih uloga je ona vojnog pukovnika Lyncha u seriji The A-Team, a glumio je i u filmovima The Magnificent Seven Ride! (1972.), The Crazy World of Julius Vrooder (1974.), The Return of a Man Called Horse (1976.), The River Wild (1994.), Erin Brockovich (2000.), The Rundown& (2003.),The World’s Fastest Indian (2005.) i Contraband (2012.).

Lucking je rođen u Michiganu 1941. godine, a s obitelji se preselio u Kaliforniju početkom 1950-ih. Nakon što je diplomirao književnost na UCLA-u, završio je napredni studij kazališne umjetnosti u Pasadeni Playhouse.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.