Prije 23 godine progledala je Esmeralda. Mnogi su tad zaplakali od sreće

Screenshot: YouTube

PRIJE 23 godine u srpnju prikazana je epizoda kultne meksičke sapunice Esmeralda, na koju je malo koji gledatelj tada ostao imun.

U epizodi je glavna junakinja Esmeralda, po kojoj je serija i nosila ime, konačno progledala nakon što je bila slijepa od rođenja.

Esmeraldi se život preokrenuo naglavačke već u noći rođenja, kada je odvedena iz svog doma zbog pogrešne pretpostavke da je mrtvorođenče. Umjesto nje, njenim roditeljima je predan dječak čija je majka te iste večeri umrla na porodu. Međutim, 18 godina kasnije, Esmeralda i taj isti dječak, Jose Armando, potpuno neočekivano se zaljubljuju te postanu najpopularniji televizijski par.

Sapunica je pratila tešku Esmeraldinu sudbinu, a urbana legenda kaže da su neke bake u ruralnim dijelovima Hrvatske plaćale mise i molile za njezin vid.

Godinama nakon što je prikazana epizoda u kojoj Esmeralda napokon progleda, gledatelji su se javljali glavnim glumcima i govorili im kako su u tom trenutku plakali.

Esmeralda, odnosno Letizia Calderon, u vrijeme snimanja serije bila je na kokainu. Dok je igrala omiljenu zelenooku sljepicu, Letizia je postala ovisna o drogi, a skinula se s kokaina tek kada je njezina najbolja prijateljica umrla od predoziranja.

Pročitajte više