Prije godinu dana umro je Mislav Bago. Maja Sever prisjetila ga se emotivnom objavom

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PROŠLO je godinu dana od prerane smrti voditelja i novinara Mislava Bage. Njega se danas prisjetila kolegica Maja Sever.

"Ovaj dan ne volim, ne zato što ne volim prolaznost, nego zato što nikada neću zaboraviti to strašno jutro prošle godine. Baginjo, volimo te, svaki dan pomislim na tebe i bolno nedostaješ", napisala je Maja u objavi na Twitteru.

Bagina smrt potresla je Hrvatsku i regiju, a na ispraćaju i komemoraciji okupili su se njegovi brojni kolege, prijatelji, osobe iz javnog svijeta i političari. Na kraju komemoracije puštena je pjesma koju je novinar najviše volio. Riječ je o pjesmi Sreća koju izvode Oliver Dragojević i Gibonni. 

"Za kraj ostavili smo pjesmu koja se često mogla čuti s njegovih zvučnika u redakciji. Dragi gosti, doviđenja. Mislave, zbogom", rekao je tada Saša Kopljar, koji je vodio komemoraciju. Ista pjesma svirala je i na posljednjem ispraćaju.

 

Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad

Mislav Bago je rođen 1973. u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Velikoj Gorici, a gimnaziju u Zagrebu. Nakon mature upisao je Fakultet političkih znanosti na kojem je i diplomirao. Bago je karijeru započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Nakon toga počinje raditi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor.

Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad vlade i Hrvatskog sabora. Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore, navodi Nova TV. Bago je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV, gdje radi posljednjih 13 godina.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Europski pokret BiH Mislava Bagu je 2013. godine proglasio najboljim novinarom regije te ga nagradio za njegov doprinos novinarstvu. 2015. godine Mislav Bago proglašen je najpopularnijim novinarom u Hrvatskoj. Godine 2016., prema istraživanjima, Mislav Bago bio je među prvih petnaest najpopularnijih novinara u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.