Prije zapljene jahte najbogatija Srpkinja i njen muž imali su još jedan problem

Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

ANDREJU MELJNIČENKU jučer je talijanska policija zaplijenila jahtu, no to nije prvi problem s kojim se obitelj ruskog oligarha susrela.

Kako piše Blic, ruski bogataš i njegova supruga Sandra, bivša srpska manekenka i pjevačica, morali su otkazati veliku proslavu njegovog 50. rođendana. Razlog je, naravno, ruska invazija na Ukrajinu.

Njih dvoje zabave obično priređuju na svojim jahtama, sn zaplijenjenoj superjahti A i nešto manjoj jahti pod istim imenom. Društvo im prave odabrani gosti, planetarno poznate zvijezde, dizajneri te pripadnici jet-seta.

>>Jahta od 530 milijuna koju su zaplijenili Talijani pripada najbogatijoj Srpkinji

Talijanska financijska policija je zaplijenila njihovu jahtu, a u njihovom priopćenju navodi se da se brod nazvan SY A, vrijedan oko 530 milijuna eura, nalazi u skladištu u Trstu. Luksuzna jahta koju je dizajnirao Philip Starck i izgradila njemačka kompanija Nobiskrug među najvećima je na svijetu. 

>>Podrijetlom je iz Baške Vode, ulovila ruskog oligarha: Tko je Sandra Meljničenko?

Jahta neuobičajenog izgleda i duga 143 metra, sa zakrivljenim jarbolima i trupom, među najvećim je jahtama na svijetu, a porinuta je 2015. godine. Ima osam paluba, helidrom i podvodnu sobu kroz koju se može vidjeti podmorski svijet. Dizajnirana je za 20 gostiju i 54 člana posade. 

>>Nina Badrić uživala je na upravo zaplijenjenoj superjahti od 530 milijuna eura

45-godišnji Meljničenko svojedobno je izjavio da je nazvao jahtu slovom "A" da bude prva na popisu registra pomorskih vozila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.