Princeza Kate neće izaći u javnost još tri mjeseca

Foto: epa

Britanska princeza Kate sudjelovat će 8. lipnja na vojnoj paradi u povodu rođendana monarha i bit će to njezin prvi službeni angažman od operacije abdomena sredinom siječnja, objavilo je u utorak ministarstvo obrane.

Kensingtonska palača nije još potvrdila tu vijest.

Princeza Kate zadnji put se u javnosti pojavila na Božić, a sredinom siječnja hospitalizirana je u londonskoj klinici zbog “planirane operacije abdomena”. Palača se tada suzdržala od navođenja razloga za operaciju.

Supruga princa Williama će u lipnju obaviti pregled stotine gardista u stavu mirno i salutirati.

Od godine 1748. paradom pod nazivom Trooping the Colour obilježava se rođendan britanskoga suverena. Ta se ceremonija uvijek organizira druge subote u lipnju bez obzira na datum rođenja monarha.

I kralj se oporavlja od operacije

Rođendan kralja Charlesa je u studenome.

Kralj Charles III. se, međutim, oporavlja od operacije i trenutno je u fazi liječenja od karcinoma, ali će postrojiti trupe naredni vikend, 15. lipnja.

Princeza Kate, (42), ima čin pukovnice Irske garde. Nakon operacije je prvi put viđena u javnosti u ponedjeljak. Jako popularna i omiljena u britanskoj javnosti, Kate svoj oporavak provodi u domu u Windsoru, na zapadu Londona.

U Windsoru živi sa suprugom Williamom i troje djece, Georgeom, Charlotte i Louisom, od 2022.

Pročitajte više