Priscilla Presley "zaboravila" da se obogatila na Gracelandu

"KAD smo 1982. otvorili Graceland, uopće nismo znali hoće li biti posjećen. Bila je to 'sve ili ništa' situacija. No nismo se nadali da će Graceland polučiti toliki uspjeh, no opet kada se osvrnem i ogledam što nam je Elvis sve dao, koliko je svojom pojavom promijenio glazbu i kulturu uopće, onda mi bude jasno zašto je Graceland još uvijek toliko posjećen. Elvis je bio veći od života samog", iznijela je udovica kralja rock'n'rolla na početku proslave njegovog 75. rođendana, koji bi Elvis, da je živ, jučer proslavio.

Međutim, istina o otvaranju Gracelanda nije uvijek bila ovakva; nakon što je Elvis umro, a  Priscilli ostalo samo 5 milijuna brzo topivih dolara i ogromni troškovi za održavanje kuće, udovica je povukla za to vrijeme prilično riskantan poslovni potez koji se tijekom godina pokazao pravom zlatnom kokom.

Održavanje Gracelanda prije otvorenja koštalo je oko pola milijuna dolara godišnje, točno 36 tisuća dolara manje nego što je udovica  uložila u posao koji je obožavateljima otvorio vrata imanja na kojem je živio njihov idol.

Tvrtka je danas teška 100 milijuna dolara

Danas ista tvrtka vrijedi oko 100 milijuna dolara, a Priscilla živi mirno. A sudeći po broju obožavatelja koji imanje svakodnevno posjete, iako su od Elvisove smrti prošle godine.

Elvisov 75. rođendan ove godine ćemo slaviti sve do prosinca, a velika fešta počela je jučer u Gracelandu gdje je otvorena izložba dosad neviđenih Elvisovih fotografija, koju prati bogati "elvisomanija" program.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.