Privatni dijelovi dvorca Balmorala bit će prvi put otvoreni za posjetitelje

Foto: EPA

Posjetitelji će ovoga ljeta prvi put moći vidjeti dijelove dvorca Balmorala u Škotskoj koji koristi britanska kraljevska obitelj. Obilasci s vodičem bit će dostupni od 1. srpnja do 4. kolovoza, prije dolaska kralja i kraljice na ljetni odmor, a svaka skupina ograničena je na 10 osoba.

Ulaznice za turistički obilazak dvorca, po cijeni od 100 ili 150 funti s uključenim popodnevnim čajem, ograničene su na 40 po danu i već se brzo prodaju. Na internetskoj stranici dvorca Balmorala stoji da će to biti prvi obilasci otkako je dvorac dovršen 1855. godine.

Što će sve moći vidjeti posjetitelji?

Na stranici piše: "Povest će vas na povijesno putovanje kroz nekoliko prekrasnih soba u dvorcu Balmoralu. Naučit ćete o podrijetlu dvorca i kako su ga voljeli naraštaji kraljevske obitelji". "Putujte kroz vrijeme od doba kad su Balmoral kupili kraljica Victoria i princ Albert, do danas, kad možete vidjeti kako prostorije u dvorcu koriste njihova veličanstva kralj i kraljica i drugi članovi kraljevske obitelji."

Obilazak također uključuje pristup plesnoj dvorani s Charlesovom zbirkom akvarela koja prikazuje krajolik u Balmoralu, Highgroveu i Sandringhamu, kao i zbirku odjeće koju su nosili Charles i Camilla, pokojna kraljica i kraljica Elizabeta, kraljica majka. U prijašnjim obilascima, koji će se također nastaviti, posjetitelji su mogli obići terene i vrtove, a u dvorcu pristup je bio ograničen samo na plesnu dvoranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.