Procvat životinjskog svijeta: Divlje ljeto u ZOO-u

I ŽIVOTINJAMA je počelo ljeto, pogotovo onima koje čuče u zagrebačkom zoološkom vrtu i nestrpljivo čekaju pokazati svu svoju raskoš zainteresiranim posjetiteljima. Toplije vrijeme znači da su dvorišta sve punija šarenih ptičica, zaigranih medvjeda, odlično raspoloženih foka i raznoraznih smiješnih žvakača zelene trave.

Nedavno je zagrebački ZOO obilježio tri važna datuma: Međunarodni dan biološke raznolikosti, Dan zaštite prirode u RH i Svjetski dan kornjača. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana biološke raznolikosti su invazivne strane (alohtone) vrste, koje su jedna od najvećih prijetnji biološkoj raznolikosti te ekološkoj i ekonomskoj dobrobiti za ljude i samu planetu.

"Pametna" proslava rođendana

Osim divnih životinja koje život na našoj planeti u mnogočemu čine ljepšim, s ljetom u paketu dolazi i nezaboravna pustolovina pod imenom "Divlje ljeto u ZOO-u". Tako će zainteresirani imati priliku uživati u bogatom petodnevnom programu koji nudi potpuno upoznavanje s vrtom, ali na drugačiji način od uobičajenog individualnog posjeta. Moći će se sudjelovati u raznim aktivnostima, steći znanje o mnogim vrstama, naučiti činjenice koje niste imali pojma da su moguće, igrati se i okušati kao timaritelji.

Osim toga, maksimirski ZOO za djecu nudi najmaštovitiji i najbolji mogući edukativan rođendan. Upoznajte dio magičnog svijeta sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, riba i beskralješnjaka iz gotovo svih kontinenata koji su dio 200 godina starog parka koji praktički u centru grada nudi najbolje od prirode i to za djecu i odrasle. 

L.V.
Foto: Goran Mehkek/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.