Prodaje se divovski krumpir: Ima 10 metara i cijenu od koje vam neće biti dobro

Screenshot: YouTube

OKRUŽEN klupama za izlet, Veliki krumpir u glavnoj ulici Robertsona u Australiji, ponovno se našao na tržištu za 920.000 dolara, piše realestate.com.au 

Prodavači Heather i Neil Tait kupili su 2000 kvadratnih metara zemljišta 2014. godine za 450.000 dolara kako bi proširili svoj supermarket, koji se sada također prodaje za 1,2 milijuna dolara.

Ovaj Veliki krumpir visok je 10 m i širok 4 m. Autobusi s turistima ovdje se redovito zaustavljaju, a posjetitelji rade selfieje pokraj krumpira.

Napravljen je po uzoru na Sebago vrstu krumpira, a sagradio ga je 1970-ih godina uzgajivač krumpira Jim Mauger, na čijem imanju je sniman poznati film Babe. Ovaj predio bogat je crvenom zemljom, što je idealno za uzgoj krumpira, pa je ovdje tijekom 1960-ih bilo 100 uzgajivača.

Veliki krumpir pridružio se trendu koji broji 140 velikih stvari širom Australije, uključujući Veliku bananu u Coffs Harbouru.

Taitovi priznaju da ovaj krumpir među najružnijim velikim stvarima, a agent  Steve Myers, koji ih popisuje, predlaže da bi krumpir mogli srušiti ili ga premjestiti iza velikog merino ovna koji se nalazi u Goulburnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.