Profesor povijesti u Superpotjeri pobijedio četvero lovaca i osvojio 6000 eura

Foto: Superpotjera/HRT

U novom izdanju Superpotjere jedini je pobjedu nad lovcima odnio drugi večerašnji natjecatelj Marko Ardizzone. Profesor povijesti iz Splita nadigrao je četvero lovaca s 13 sekundi prednosti, osvojivši 6000 eura. Mislav Miličević, Helena Buranji i Karlo Kocijan nisu uspjeli protiv sjajnog supertima.

Marko Ardizzone, osim što je profesor povijesti, u slobodno vrijeme bavi se turizmom, treninzima, nogometom, zanimaju ga knjige i filmovi. "Što se tiče osvojenog novčanog iznosa, glavno da prvo počastim sve koje poznajem, a kasnije ću vidjeti", rekao je Marko.

U prvom je krugu točno odgovorio na dva pitanja i osvojio 1000 eura. Od ponuđenih iznosa, u brzopoteznoj se igri odučio boriti protiv četvero lovaca – Kreše, Svena, Mladena i Morane za 6000 uz 15 sekundi prednosti. Jedino pitanje koje nije znao je to da je Markus Persson autor Mojangove igre Minecraft. Odličnim nastupom nadigrao je lovce s 13 sekundi prednosti i napustio natjecanje s iznosom od 6000 eura.

@hrvatska_radiotelevizija Marko Ardizzone je odličnim nastupom nadigrao lovce s 13 sekundi prednosti i napustio natjecanje s iznosom od 6.000 € 👏👏 #fyp #hrvatskaradiotelevizija #superpotjera ♬ original sound - HRT

Lovci nisu znali uz obale koje je rijeke Potemkin gradio lažna sela. Krešo je odgovorio da je riječ o Volgi, a točan odgovor je Dnjepar. "Dočekali ste grešku, bili ste mirni, dovoljno ste malo griješili da biste nas stigli, tako se igra, to je to", rekao je Sven.

Mislav Miličević, 31-godišnji novinar iz Zagreba, u prvom je krugu osvojio 500 eura, a u brzopoteznoj igri odlučio se boriti protiv svih petero lovaca za iznos od 10.000 eura i osam sekundi prednosti. No, nije ih uspio nadigrati.

Helena Buranji, profesorica povijesti i engleskog, zaigrala je protiv četvero lovaca za 12.000 eura i 18 sekundi prednosti, ali lovci su je pobjedili s pet sekundi prednosti. Tridesetogodišnji Karlo Kocijan iz Čakovca, učitelj geografije i povijesti, izgubio je u igri protiv lovaca za iznos od 6000 eura iako je imao 30 sekundi prednosti. 

Pročitajte više