Prosvjed ispred butika Shein: "Svi zaslužujemo bolje"

Unsplash

Aktivisti su organizirali prosvjed ispred privremenog dućana Shein. Njihov cilj je boriti se protiv ogromne industrije brze mode s kineskom markom iza nje.

Još jedan prosvjed tijekom Londonskog tjedna mode. Ovaj put aktivisti su se okupili ispred privremenog dućana Shein kako bi prosvjedovali protiv svih problema koji okružuju kineskog diva. Prisutni su bili opremljeni transparentima s parolama koje osuđuju trgovinu.

Kartoni su sadržavali natpise koji ljude potiču da ne kupuju u Sheinu, poput: "Svi zaslužujemo bolje od Sheina", "Nema prisilnog rada u modi", "Shein van" ili "Shein profitira od Ujgura. Prisilni rad u Kini".

Posebna web stranica s činjenicama o Sheinu

Aktivisti okupljeni ispred butika Shein dijelili su poklon-kartice s QR kodom koji vas vodi na posebnu web stranicu koja prikuplja činjenice o marki. Kada kliknete na link, otkriva informacije o prisilnom radu, dječjem radu, niskim plaćama i zagađenju okoliša od odjeće koja se masovno baca.

Odjeća i dodaci iz Sheina predstavljaju stvarni problem. Artikli loše kvalitete koji su sezonski brzo završavaju u smeću zbog svoje krhkosti ili zato što brzo izlaze "iz mode". Njihova privlačnost obično je niska cijena i moderan dizajn. Odjeća proizvedena od strane Sheina može se pronaći čak i u trgovinama rabljene odjeće ili na web stranicama koje omogućuju prodaju neželjenih predmeta. Ogroman broj jeftine, plastične odjeće i dodataka preplavljuje svijet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.