Provjerili smo kakav blagdanski program nude Nova TV, RTL i HTV

Foto: Press

DOŠLO je ono doba godine kad domaće televizije ponovno vade najjače naoružanje iz svog arsenala i pokušavaju uvjeriti gledatelje da još uvijek postoji nada u ratu protiv streaming servisa. 

Reći ćemo "ne postoji", skratiti uvod i provjeriti što su nam HRT, Nova i RTL pripremili za božićno i novogodišnje vrijeme i vidjeti ima li razloga paliti TV ili samo pustiti animaciju kamina s YouTubea. 

HRT

HTV na Badnjak, Božić i Štefanje donosi nešto što nazivaju Božić velikih želja, a radi se o blagdanskom serijalu od tri emisije s tri različita voditeljska para i gostima. 

Prva epizoda kreće na Badnjak 24. prosinca u 20:25 h na HTV 1 koju vode radijska voditeljica Jelena Ćulibrk Pajić i sportski novinar Marko Šapit, a gosti će im biti Ivica Kostelić, Sanja Doležal, prima balerina Mirna Sporiš, glumac Nikša Kušelj i Matija Cvek.  

Na Božić 25. prosinca u 20:15 h na HTV 1 slijedi emisija Nova nada, novi početak, a u goste dolaze Danijela Martinović, Tomislav Bralić, Darko Domijan, glumica Csilla Barath Bastaić i dvije djevojke čiji životi nisu imali dobre početke, ali su hrabro zakoračile u život. Voditelji su Barbara Kolar i Duškom Ćurlić, a tu su i Ante Gelo i njegov Xmas Band.

I za kraj, 26. prosinca u 20:15 h na HTV1, emitira se epizoda pod nazivom Štefanje oko svijeta. Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca vode emisiju, a u goste im stižu Stipe Božić, Stjepan Božić, chef Stefano Cosattini, Jelena Miholjević, plesačica sambe Brazilka Anny Alves. Franka Batelić, kažu s HRT-a, pokušat će dokazati da se snalazi "baš na svim poljima, u glazbi i plesu, i to na svim svjetskim jezicima".  

Posebno izdanje Potjere

U četvrtak, 28. prosinca, na Prvom programu u terminu od 18:15 emitirat će se posebno, humanitarno izdanje kviza Potjera. Lovac će biti Krešimir Sučević Međeral, a natjecatelji za ovu priliku, koji se znaju od ranije, bit će Ariana Vela, Krešimir Macan, Ankica Mamić i HRT-ov urednik Damir Smrtić.

Emisija je realizirana u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u RH koji će za tu priliku donirati 15.000 eura. 

"Eventualni osvojeni novac proslijedit ćemo Autonomnoj ženskoj kući Zagreb koja je 14. prosinca obilježila neprekinute 33 godine rada i donaciju će iskoristiti za potrebe žena koje su preživjele nasilje i za potrebe njihove djece smještene u skloništu", govori urednik kviza Igor Grković.

Božićni Juhuhu

"Službeni” prigodni Juhuhu počinje s emitiranjem u petak 22. prosinca. Voditelji Dijana Vidušin, Amanda Prenkaj, Marko Hergešić i Marko Makovičić gradit će snjegoviće, pričati o Djedu Mrazu, kititi bor i peći kolačiće. Na Badnjak, Božić i Štefanje djeca će moći uživati u božićnim epizodama serijala: Bluey, Malo kraljevstvo Bena i Holly, Topsy i Tim, Velika emisija Bebe morskog psa, Pikvikići, Simon, Pocoyo, Kockice brojalice, Rokovo Zvrk, Priče iz kućice na drvetu.

Tu su i specijali serijala: Božić u Šašavom hotelu, Naprijed, Go Jettersi, Medo Bero slavi Božić, a premijerno na Božić i Orašar iz Ulice Sesame. 

Na Badnjak je na rasporedu animirani film Moj mali Poni: Nova generacija. 

Filmovi

Što se filmova tiče, HTV se ovih praznika nije nešto posebno isprsio pa ćemo na Prvom gledati Čudo u 34. ulici, Lov na zeleni dijamant, Vozeći gospođicu Daisy i Kako se riješiti Djeda Mraza. Na Drugom Petra Pana, a na Trećem, od kojeg smo očekivali najviše, dobili smo Najveću priču ikad ispričanu, Veliku avanturu, Djeda Mraza i odličnih Dvanaest gnjevnih ljudi.

Osim toga stiže neupitni klasik koji svi nestrpljivo iščekujemo - Božićnu čestitku nadbiskupa zagrebačkog Dražena Kutleše.

I za kraj, tu je božićno izdanje A strane.

RTL

Kao i u slučaju druge dvije televizije, i RTL dolazi s očekivanom božićnom ponudom. 

U akciju kreću već od 23. prosinca s božićnim klasikom Najluđi Božić s Chevyjem Chaseom, božićnim neklasikom Beethovenova božićna avantura (sedmi nastavak), Knjigom o džungli Jona Favreaua i romantičnom komedijom Prošlog Božića.

Za Badnjak vade veliko naoružanje pa ćete po milijunti puta gledati Sam u kući, božićno-romantični klasik Zapravo ljubav koji ste pogledali sto puta, ali vjerojatno još uvijek ne znate kako se zove bilo koji od likova, igranu verziju Kralja lavova te Ljubav i praznike Nancy Meyers s Cameron Diaz, Kate Winslet, Judeom Lawom i Jackom Blackom u glavnim ulogama.

Dan kasnije možete gledati Johnny English: Ponovno na zadatku, a osim filmova tu su i božićne epizode Teorije velikog praska, Dva i pol muškarca i Prijatelja. 

Osim toga, RTL Kockica je za klince pripremila božićne epizode animiranih serija Molang, Cocomelon, Barbapapa, Tri mace, Štrumpfovi i Maša i Medvjed. Kockić će donijeti priču o Božiću u Kockić i prijatelji, a Tom i Jerry imat će Priču o Orašaru.

Finale Života na vagi

Tijekom božićnih praznika emitirat će se i posljednje epizode ovog reality showa, a nakon gotovo sto dana vidjet ćemo tko je od 16 natjecatelja pobijedio i osvojio 20 tisuća eura.

U najavi koju smo dobili piše i nešto o Nini koja je promijenila tim, zašto nije odustala zbog Jure i Pere i još nešto, ali nećemo vas daviti tim pizdarijama. 

NOVA TV

Za razliku od ostalih, Nova TV, barem iz ovoga što smo vidjeli, nema neke pretjerane predstave oko Božića već im je program uglavnom ispunjen božićnim filmovima. I naravno, finalom Supertalenta na Badnjak.

Na Novoj ćemo gledati filmove kao što su: Sretnimo se opet na Badnjak, Izgubljena djedova čizma, Božić pod zvijezdama, Priča o Pepeljugi: Božićna želja, Razum, osjećaji i snjegovići, Instant obitelj, Noa s Russellom Croweom, Božićni dar s neba, Božji sin, Božićna prosidba i Tatica se vratio za Božić.

S druge strane, Doma TV ispunila je program onim "hallmarkastim" filmovima koji su mahom romantične komedije koje u naslovu imaju Božić pa tako možete gledati spektakle kao što su: Božićna zemlja, Božićni ugovor, Kruna za Božić, Princeza za Božić, Vjenčajmo se za Božić, Čarobne božićne cipele, Duh Božića, Božić na televiziji, Savršeni Božić, Božić u Rimu, Radni Božić, Operacija Sretan Božić, Dvanaest muškaraca za Božić, Zaljubljeni Božić, Božić u palači i Božićna ruža. 

I možda zvuči kao zajebancija, ali nije. 

U ovu Hallmark božićni naslov priču se ne uklapaju Božić vragolastog Dennisa, Povratak u Christmas Creek, Sretnimo se opet na Badnjak, Ljubav ispod imele i Umri muški 1 i 2. 

 

Pročitajte više