Queer Zagreb predstavio danas program za nadolazeći festival

QUEER ZAGREB danas je predstavio program i koncept nadolazećeg Queer Zagreb festivala, koji će se održati od 26. travnja do 6. svibnja. Na konferenciji su o kazališnom, plesnom, filmskom i party programu govorili Zvonimir Dobrović, Gordan Bosanac i Tajana Josimović. Po devet put od svog začetka, Queer donosi bogat, inventivan i intrigantan kazališni program od deset predstava i performansa kojeg će izvesti više od četrdeset umjetnika iz Italije, Njemačke, Španjolske, Irske, SAD-a, Francuske i Hrvatske.

Festival će otvoriti svjetska premijera nove predstave koreografa Luce Giacoma Schultea, "Joseph", koja je biografska u svom sadržaju i nastala u suradnji s afroameričkim plesačem Josephom P. Cookseyjem, koji je plesao u čuvenoj Alvin Ailey Dance Company. Luca Giacomo Schulte dugogodišnji je suradnik zahvaljujući Queer Zagrebu i domaćoj publici dobro znanog Raimunda Hoghea. "Talijanski" segment festivala okuplja tri kazališne skupine, a posebno je zanimljiv ovogodišnji filmski program Queer Azija koji će se održati u kinu Europa od 3. - 6. svibnja 2011., nudeći svojevrstan presjek azijskog filma izborom čak pet relevantnih internacionalnih filmskih festivala s područja Azije.

U ovogodišnjem programu posebno ističe se i festivalsku clubbing delikatesu - gostovanje party koncepta PussyFaggot iz New Yorka, producenta i organizatora kultnih njujorških zabava, Earl E. Daxa. Uz Protokol ekipu garancija je to nezaboravnog partija  kojim ce se obilježiti prva godina postojanja i djelovanja Queer.hr portala. Ulaznice se mogu kupiti u galeriji Showroom svakim danom od 13:30 - 19:30 te trideset minuta prije početka predstave na mjestu izvedbe. Karte možete rezervirati na rezervacijeqz@gmail.com ili na broj mobitela 091 3425 166.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.