Queer Zagreb: Večeras poslastice na tri lokacije

QUEER ZAGREB šiba dalje - večeras vas očekuju snažni vizuali radikalne skupine La Pocha Nostra iz San Francisca u Jedinstvu, Keith Hennessy u Zagrebačkom plesnom centru te besplatan upad na koncert Holcombea Wallera u kinu Mosor.

Treći dan Queer Zagreb festivala obilježit će izvedba legendarnog Guillerma Gómez Peñe, osnivača jednog od najpoznatijih latino umjetničkih kolektiva, koji će s domaćim performerima stvoriti post-apokaliptičnu atmosferu s prizvucima ritualnosti, šamanstva i primamljive doze radikalnosti.

La Pocha Nostra Corpo Illicito: Post Human Society 6.9. (19:30, Jedinstvo, Trnjanski nasip bb)

La Pocha Nostra je kolektiv kojeg je osnovao višestruko nagrađivani i priznati umjetnik Guilermo Gomez Pena. Što nam spremaju za zagrebačku publiku, nikako ne smijete propustiti - samo mali hint za radoznale: na performansu  će se u live izvedbi izvoditi akupunktura!

Keith Hennessy A Brief History (21:30, Zagrebački plesni centar, Ilica 10)

Potpuni naslov ovog performansa je "Kratka povijest moga života u performansu", i kako Keith kaže, riječ je o potpunoj improvizaciji, ne pravi planove o onome što će izvesti prije nego izađe na scenu, tako da je sama izvedba slučajni izbor sjećanja na njegov život u performansu..
Ovaj  performans referira na mnoge citate drugih vizualnih umjetnika, posebice na njemačkog umjetnika Josepha Beuyesa koji je obilježio umjetnost druge polovice 20. stoljeća.

Holcombe Waller and the Healers Koncert (23:00, kino Mosor, Zvonimirova 63)

Svi koji su na otvorenju festivala doživjeli raspon glasa Holombea Wadea, nakon čega su se vrtjele usporedbe sa Paul Simonom i Chrisom Isaacom, zasigurno će doći po svoj komad kolača na ovaj koncert. A oni koji nisu uspjeli to doživjeti, imaju još jednu priliku – na posebnoj izvedbi koju Waller sa svojim bendom The Healers izvodi u kinu Mosor.

Više o programu potražite na www.queerzagreb.org, a ulaznice možete nabaviti u festivalskom centru u Showroomu, Teslina 7 ili na broj telefona: 095 5511 584
 
Osvoji ulaznice!

Index.hr najbržima poklanja dva puta po dvije ulaznice za izvedbu Keitha Hennessyja u Zagrebačkom plesnom centru u 21.30 sati.

Keith Hennessy u predstavi referira na:
1. Josepha Beuysa
2. Igora Gubića
3. Marinu Abramović

Pošaljite mail s točnim odgovorom i osobnim podacima te naznakom "Queer Zagreb - Keith Hennessy" na index.nagrada@gmail.com. Dobitnici će biti obaviješteni mailom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.