Pedro Soltz: U Hrvatskoj su me čudile logične nelogičnosti. Ali službeno sam Hrvat

Foto: Nova TV

PEDRO SOLTZ odnio je pobjedu u desetoj sezoni Plesa sa zvijezdama, a mi smo razgovarali s njim i otkrili kakvi su njegovi dojmovi nakon svega.

Jeste li očekivali pobjedu u Plesu sa zvijezdama? Kako je vaša obitelj reagirala, tko vas je najviše podržavao?

Nisam ni sanjao da bih mogao pobijediti u ovom showu. Naravno da sam se nadao, pogotovo nakon svih tih silnih treninga i odricanja, ali kada ste među grupom ljudi koji su svi toliko talentirani i predani tome što rade. onda se baš i ne usudite očekivati pobjedu. 

Moja supruga Iris i kći Lara su mi u svemu uvijek najveća podrška pa su tako bile i u ovom projektu. Zbog njih su se i neki mali padovi u volji lakše ispravljali i lakše mi se bilo pokrenuti s neke mrtve točke kada je do nje i došlo. 

Lara već sada ide na poduke iz plesa i stvarno se nadam da će joj se sve to svidjeti kao i meni. Kao što ste mogli i vidjeti u showu, talenta joj ne nedostaje.

Prije showa se niste bavili profesionalnim plesom. Što vam je tijekom natjecanja bilo najteže?

Ja sam apsolutni amater u plesu i bio sam uvjeren da imam dvije lijeve kad je ples u pitanju. No kao i uvijek, život nam donosi zanimljive priče pa sam i ja tako s "dvije lijeve noge" postao pobjednik Plesa sa zvijezdama. 

Tijekom natjecanja najteže se konstantno prisiljavati na više i bolje. Svaki put kada svladate koreografiju, na red dolazi nova i tako stalno. Kada vas zahvati iscrpljenost svakodnevnim treninzima, najteže je onda naći tu neku unutarnju snagu za krenuti ponovno i krenuti tako da daš opet sve od sebe jer to duguješ svom plesnom mentoru, a i gledateljima ispred malih ekrana. 

Kakva vam je plesna partnerica bila Valentina? Je li bila stroga?

Valentina je mnogo više od plesne partnerice. Valentina je sada obitelj. Nas dvoje smo kliknuli od prvog trenutka i to je uvelike pomoglo našem putu do pobjede. Valentina je predivna mentorica koja mi je svojim iskustvom približila ples i upravo zbog nje mi se ples uvukao ispod kože. Je li stroga? Ne mogu reći stroga, ali točno zna što želi od mene i točno zna na koji način izvući iz mene najbolje plesne korake.

Kako je vaša supruga Iris reagirala na angažman u showu?

Iris je bila jako iznenađena jer ona je najbolje znala kakvim plesnim iskustvom ja raspolažem tako da joj nije baš bilo jasno kako se to sve dogodilo. No moja supruga me poznaje dovoljno da zna da ja stvarno volim izazove i znala je od samog početka da ću dati sve od sebe da, ako ništa drugo, barem ne osramotim nju i Laru na televiziji.

Iris vas je zapravo dovela u Hrvatsku. Čime vas je osvojila supruga?

Iris me osvojila na prvi pogled. Naravno da je njena ljepota bila prvo što sam zapazio, no ta neka energija koja se samo jednom događa u životu je bila presudna i ja sam odmah znao da je ona ta. 

Što vas je najviše iznenadilo kada ste došli u Hrvatsku? Jeste li ikad požalili zbog dolaska ovdje ili ste zadovoljni životom u Hrvatskoj?

Već sam u nekoliko intervjua rekao da su me u startu u Hrvatskoj iznenadile neke logične nelogičnosti. Rakija kao lijek za sve bolesti, propuh kao najveći neprijatelj čovječanstva i punjena paprika ljeti. Nikada nisam požalio dolazak ovdje i iako mi često nedostaje Brazil, ja sam sada i službeno Hrvat koji popije rakiju kada ga boli trbuh, jedem punjenu papriku ljeti i zatvaram sve prozore da me ne bi uhvatio propuh.

Koliko često odlazite u Brazil? Što vam, osim obitelji, najviše nedostaje?

U Brazil smo prije pandemije odlazili dosta često. Sada se to malo prorijedilo zbog posla, a i zbog showa, no planiramo uskoro otići tamo. Osim obitelji i prijatelja, nedostaje mi čuti svoj jezik na ulicama grada, nedostaju mi poznati krajolici koje sam gledao odrastajući.

Je li vaša obitelj u Brazilu pratila vaše nastupe u Plesu sa zvijezdama?

Naravno da su pratili koliko god i kako god su mogli. Uglavnom su me svi zvali nakon emisija i tražili da im sve prepričam ili da im pošaljem snimke jer nisu mogli gledati. Žao im je bilo što nisu mogli i aktivnije sudjelovati u emisiji glasanjem, no svi su bili jako sretni kada su saznali da sam pobijedio.

Svojedobno ste glumili u Severininom spotu. U kakvom vam je sjećanju ostala ta suradnja?

Radio sam sa Severinom na njezinom jednom spotu i to je bilo jedno super profesionalno iskustvo. Severina je apsolutni profesionalac u svom poslu i raditi uz nju je vrlo jednostavno jer kada vidite koliko ozbiljno shvaća svoj posao i kojom kvalitetom pristupa cijelom tom procesu, vrlo se lako prepustite i odradite svoj dio na najbolji mogući način. No moram priznati da su moje oduševljenje Severinom podijelile i moja kćer Lara i Iris koje su velike obožavateljice pa nisu propustile priliku da mi se nakratko i pridruže na samom setu.

Gledatelji su vas imali priliku vidjeti i u seriji Kud puklo da puklo. Kakvo iskustvo vam je donio taj angažman?

Ova priča je zapravo vrlo zanimljiva jer je sve počelo dok smo Irisina baka i ja gledali ni manje ni više nego neku brazilsku sapunicu na televiziji i usred gledanja je meni zvonio telefon. Upravo tada su me nazvali iz produkcije serije i pitali bi li se htio pridružiti glumačkom timu.

Ja sam mislio da me to zafrkava Irisina sestra i okrenuo sam cijeli razgovor na zezanciju, što baš i nije sjelo osobi s druge strane telefona koja je zapravo mislila ozbiljno. Tek nakon nekoliko minuta objašnjavanja ljubazne gospođe s druge strane sam shvatio da je razgovor "for real" i dogovorili smo moj dolazak i sudjelovanje u seriji Kud puklo da puklo. Snimanje te serije mi je ostalo u divnom sjećanju i uživao sam u svakoj sekundi. Da opet dobijem priliku okušati se kao glumac, prihvatio bih iste sekunde.

Bavite se i manekenstvom. Koliko dugo? Kako je sve počelo?

Počeo sam se baviti manekenstvom s 15 godina iz hobija, a stvari su postale ozbiljnije nakon mog prvog međunarodnog putovanja i kampanje kada sam imao 19 godina. Iskoristio sam priliku i krenuo u avanturu iako nisam bio siguran koliko će to sve postati ozbiljno. 

Za vrijeme tog nekog početka u modelingu sam zapravo bio na sveučilištu, gdje sam slušao predavanja o inženjerstvu i ekonomiji. Ipak, u dobi od 23 godine ostavio sam sve iza sebe i odlučio se ozbiljno pozabaviti svojom karijerom modela.

Razlozi zbog kojih sam to odlučio bili su dosta osobni i jednostavno nisam se htio jedan dan probuditi i pitati se što bi bilo kad bi bilo. Tako je sve krenulo i moram priznati kako je bilo i još uvijek je nevjerojatno uzbudljivo. Živio sam u oko 10 zemalja, proputovao gotovo cijeli svijet zbog posla i imao nevjerojatne avanture.

Radio sam za mega uspješne klijente kao što su D&G, Armani, Zegna, Versace, Cavalli, itd... Ali i za mnoge velike brendove kao što su Gillette, L'Oreal, Barila, Belvedere, Fernet Branca, Lavazza, Head & Shoulders, Garnier, Henkel, Schwarzkopf i mnogi drugi. Imao sam toliko ludih iskustava, poput zaglavljivanja u planini, plivanja s morskim psima, snimanja pod vodom po cijeli dan, putovanja po pustinji, ronjenja u hladnoj vodi...

Za kraj, kakvi su vam planovi nakon showa?

Za početak planiram se lagano vratiti u normalu. Jako puno stvari sam stavio na čekanje zbog ovog showa, od posla, obitelji i prijatelja, tako da sada su prvo oni na redu, a onda ćemo vidjeti kakvi novi izazovi me čekaju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.