Riječka tvornica papira postala meka ljubitelja dobrog zvuka

UPRAVO onako kako nam je i obećano - ove godine Hrvatska se (konačno) može pohvaliti bogatom koncertnom ponudom. Uz već poslovično dobar i svjetski hvaljen Inmusic koji će na jarunskoj obali ugostiti renomirana glazbena imena poput Editorsa, Mobyja, Franza Ferdinanda, Kraftwerka, Yeah Yeah Yeahsa i mnogih drugih, na scenu se polako (ali sigurno) probija jedan, doduše zasad manji, ali u glazbenim vodama jednako moćan festival, smješten u bivšu riječku tvornicu papira - Hartera.

Tako će kroz centar Rijeke 12. i 13. lipnja prodefilirati Klaxonsi, Boys Noize, Royksopp, Laibach i izvođač koji se, iz razloga što ne nastupa često uživo, očekuje s nestrpljenjem - Adam Freeland. Svi koji su posjetili ovaj festival prošle, ili neke od prijašnjih godina, znaju o čemu govorimo, jer se ovakav defile "alternativnih" i nadasve kvalitetnih izvođača na našim prostorima rijetko viđa - a mnogi obožavatelji do pojave Hartere na ovakav događaj su morali potegnuti u najmanju ruku do Londona!

Već smo pisali o bogatoj koncertnoj sezoni koja je posve nenadano, ali izvrsno prihvaćeno, obasjala Hrvatsku, poznatiju po turbofolku i dekolteima nego po urbanim festivalima koji ugošćuju kultne izvođače. Međutim, oduševljeni fanovi konačno su došli na svoje - osim široko najavljivanih i dugoočekivanim imena poput Beyonce, U2-a i kultnog Depeche Modea koji se sa scene ne da već dva desetljeća, i koji već nekoliko puta gostovao u Zagrebu, publika, ali prije svega organizatori ovakvih događaja razvili su istančan sluh za festivale i izvođače koji su u inozemstvu već odavno stekli status izvoznog proizvoda ili brenda nekog grada ili regije. Činjenica da bi im uskoro mogli stati uz bok samo dokazuje kako i Hrvatska svojeg konja za glazbenu utrku ima, bez obzira na to koliko smo dugo morali čekati dotičnog da potrči.

V.V.
Foto: Index
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.