Robert Zemeckis snima 3D verziju "Yellow Submarinea"

"BEATLEMANIJA" kao da je ponovno zahvatila svijet jer u posljednjih su se nekoliko tjedana pojavila ne samo medijski odlično popraćena remasterirana izdanja albuma legendarne grupe i video igra "The Beatles: Rock Band" već se govori i o 3D verziji popularnog animiranog filma "Yellow Submarine" (1968.) koja bi se u kinima trebala pojaviti 2012. Režiju i scenarij je preuzeo Robert Zemeckis (Povratak u budućnost, Forrest Gump, Cast away…) koji se već okušao u 3D animaciji u filmovima kao što u "Polar Express" i "Beowulf".

Iako se donedavno samo nagađalo hoće li se Zemeckis uključiti u projekt, Disney je jučer potvrdio da je Oscarom nagrađeni redatelj njihov konačni izbor.

Riječ je o "performance capture" 3D animiranom filmu za potrebe kojeg će se koristiti usluge studija ImageMovers Digital koji iza sebe imaju cijenjene uratke kao što su Monster House, već spomenuti Beowulf, a do kraja godine trebali bi vidjeti i njihov božićni film "A Christmas Carol" sa Jimom Carreyjem i Garyjem Oldmanom u glavnim ulogama. Film će sadržavati i svih 16 pjesama koje su se pojavile i u originalnom filmu. Vrijedi spomenuti i kako je riječ o projektu u koji se ulaže puno nade, kako zbog visokog budžeta, tako i zbog činjenice da se izvorni "Yellow submarine" još uvijek drži visoko na listi najboljih animiranih filmova svih vremena.

Prisjetimo se, riječ je o pretposljednjem filmu kojeg je grupa snimila za United Artists s kojima su potpisali ugovor koji ih je obvezivao na tri filmska projekta. Iako iz početka nisu bili previše zagrijani za samu ideju, konačni proizvod oduševio unatoč tome što je njihovo sudjelovanje bilo svedeno na minimum (sinkronizirali su ih John Clive, Geoffrey Hughes, Peter Batten i Paul Angelis). Radnja prati članove benda koji pokušavaju vratiti mir i blagostanje u Pepperland, a scenarij je temeljen na njihovoj glazbi. Za režiju se pobrinuo George Dunning, a za dizajn Heinz Edelmann.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.