Bivši frontmen Pink Floyda o današnjim glazbenicima: "Nemam pojma tko su ti ljudi"

Foto: EPA

ROGER WATERS izrazio je svoje mišljenje o današnjim glazbenicima koji mu, kako sam kaže, nisu ni do koljena. Waters je glazbena rock legenda, najpoznatiji po svojoj bogatoj karijeri u kultnoj grupi Pink Floyd čiji je nekad bio frontmen.

Britanski glazbenik trenutno je na This is Not a Drill turneji u Sjevernoj Americi, a tijekom intervjua za kanadski The Globe and Mail izrazio je svoje mišljenje o današnjim glazbenicima.

Watersova turneja započela je ovog mjeseca, a na konstataciju novinara kako nije mogao popratiti njegov show jer je morao otići na The Weekndov koncert koji se održavao iste noći, Waters je dao oštar odgovor.

"Ja sam puno, puno važniji"

"Nemam pojma tko je taj The Weeknd jer ne slušam puno glazbe. Ljudi su mi rekli da je velika faca. Pa, sretno mu bilo. Nemam ništa protiv njega. Zar nije bilo moguće recenzirati njegov show jednu večer, a moj drugu?" upitao je novinara.

Waters je dodao kako ovo nije osobni napad na glazbenika: "S dužnim poštovanjem prema The Weekndu, ili Drakeu, ili bilo kojem od njih, ja sam puno, puno važniji nego što će oni ikad biti, bez obzira koliko milijardi streamova imaju. Ovdje se odvijaju stvari koje se tiču života svakog od nas", izjavio je.

Politički angažman

Waters je poznat po svojem političkom angažmanu koji je ukomponirao u novu turneju. Oslobođen mišljenja bivših kolega iz Pink Floyda, Waters prakticira slobodu izražavanja dodajući kako su ga uvijek odvlačili od njegovog prirodnog instinkta da kaže istinu.

U svom prvom showu u sklopu turneje, britanski glazbenik imao je poruku za sve fanove Pink Floyda koja je osvanula na ekranu prije početka koncerta: "Ako ste jedan od onih 'Volim Pink Floyd, ali ne podnosim Rogerovu politiku' ljudi, možete slobodno odjebati do bara odmah."