Rolling Stone: Ovo je najbolji horor 21. stoljeća

Foto: Press

ROLLING STONE objavio je ljestvicu 65 najboljih horora iz 21. stoljeća, a na prvom mjestu našao se Get Out iz 2017. godine, instantni klasik Jordana Peelea.

Od priča o zombijima i apokalipsi do retro slashera, popularni magazin sastavio je ljestvicu najboljih horora u posljednjih 20 godina, a ispod možete vidjeti top 10, dok cijelu možete pogledati ovdje.

10. The Witch (2009)

9. Pulse (2001)

8. The Cabin in the Woods (2012)

7. The Conjuring (2013)

6. The Invisible Man (2020)

5. The Babadook (2014)

4. Let the Right One In (2008)

3. Hereditary (2018)

Prema istraživanju u kojem su gledateljima horora mjerili broj otkucaja srca tijekom gledanja, Hereditary je najstrašniji horor svih vremena.

2. 28 Days Later... (2002)

Danny Boyle početkom 2000-ih snimio je postapokaliptični zombie-triler zbog kojeg i danas dobiva pohvale. Nakon što se neizlječivi virus počne širiti Velikom Britanijom, skupina preživjelih pokušava pronaći utočište.

1. Get Out (2017)

Get Out je zapravo horor komedija i redateljski prvijenac Jordana Peelea koji preispituje rasne odnose u SAD-u. Dobitnik je ugledne nagrade Independent Spirit Awards (ISA) za najbolja dostignuća u niskobudžetnim produkcijama. 

To je priča o mladom Afroamerikancu koji posjećuje roditelje svoje djevojke te se cijelo vrijeme brine kako će oni reagirati na činjenicu da je ona u vezi s Afroamerikancem. Kasnije se ispostavi da su njegovi strahovi bili i opravdani. Glavni lik Chrisa Washingtona utjelovio je Daniel Kaluuya, dok njegovu djevojku Rose glumi Allison Williams.

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu Sundance gdje je oduševio i gledatelje i kritiku. Inače, film se nalazi i na prvom mjestu ljestvice kritičara na omiljenoj stranici za ljubitelje filmova Rotten Tomatoes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.