Roman Majetić Filipu Jurčiću "nabio" 14 tisuća kuna poreza

DA GLUMAČKU scenu ne potresaju samo žuto obojani skandali dokazuje primjer mladog glumca Filipa Jurčića koji je zaglavio u poreznom sporu s državom i producentskom kućom AVA u vlasništvu Romana Majetića. Majetićeva AVA, koja je u stečaju, nije platila porez na Jurčićev honorar u davnoj uspješnici "Ljubav u zaleđu", te država sad od njega traži da podmiri taj račun koji iznosi 14 tisuća kuna. Ono što je u ovoj priči skandalozno, osim da Majetić svojim ljudima ne plaća porez, jest činjenica da je AVA uredno obavijestila Filipa je porez podmiren. AVA je trenutno u stečaju, država od nje ne može naplatiti ni kune, te je stoga sjela mladom glumcu za vrat.

Da stvar bude još gora, Jurčić je očekivao povrat poreza u iznosu od 20 tisuća kuna. Kod autorskih honorara država u startu uzima 40 posto, a preplaćeni porez onda vraća kroz povrat, koji država građanima još uvijek isplaćuje.

Sve to je ogorčilo Jurčića koji najavljuje da će ovu zimu manje jesti. također, kaže da bi se najradije iselio iz države te da će sinu reći da ne raste jer tata nema novca za novu odjeću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.