Ronaldova majka skoro ga je pobacila, a tata mu je bio alkoholičar

Foto: Instagram

CRISTIANO RONALDO u velikim je problemima, a uz njega je najvažnija žena u njegovom životu.

Ne, nije riječ o njegovoj prelijepoj zaručnici Georgini Rodriguez, već o njegovoj majci Mariji Dolores Aveiro.

63-godišnjakinja obožava svog najmlađeg sina, a zauzvrat on je pravi "mamin sin", piše The Sun. 33-godišnji nogometaš obasipa je skupim darovima, uključujući skupocjeni Porsche.

Dolores ima 1,6 milijuna pratitelja na Instagramu, što je više od nekih zvijezda, a njezin profil prepun je fotografija s glamuroznih lokacija kao što su Pariz, Marrakech ili Capri. No život za nju nije oduvijek bio glamurozan.

Njezin muž, Ronaldov otac Jose Dinis Aveiro, bio je alkoholičar i obitelj je odrasla u oskudnim uvjetima - četvero djece dijelilo je jednu sobu. Dolores je čak priznala kako je razmišljala o pobačaju kad je ostala trudna s Ronaldom.

No od toga je odustala, a tijekom godina sa sinom je razvila neraskidivu vezu. Navodno čak sudjeluje u odlukama o njegovoj karijeri, a znala je zabranjivati mu i pojedine djevojke.

U svojoj autobiografiji Mother Courage, Dolores je otkrila kako je "lokala pivo dok se nije srušila" u pokušaju da završi trudnoću nakon što su joj doktori odbili pomoći.

Danas zahvaljuje Bogu što nije bila "kažnjena", a Ronaldo se s tim čak i našalio. Iako je danas bogat, kaže kako želi da njegova djeca odrastu s vrijednostima koje mu je majka usadila.

"Odgojen sam ni s čim, bili smo jako siromašni. Nisam imao igračaka ni božićnih darova. No ne smeta mi to, za nas je to bilo normalno, to je bilo sve što smo znali. Svi oko nas živjeli su slično i bili smo sretni", rekao je Ronaldo o svom djetinjstvu u gradiću Funchalu.

Dok su Ronalda u školi nazvali "plačljivkom" zbog njegove ćudi, mama mu je dala drugi nadimak - mala pčelica, jer je bio toliko brz da ga nisu mogli uhvatiti.

Bila je posebno ponosna na njegove sportske uspjehe. U intervjuu 2007. godine za The Mirror je priznala kako je nadgledala Ronaldove plaće do 18. rođendana, a imali su i zajednički račun.

2009. godine Ronaldo je potpisao za Real Madrid, a sa sobom je doveo i Dolores te joj kupio vilu od preko 2 milijuna eura u gradu. Rolando je kasnije otkrio da njegovoj mami nije lako gledati njegove utakmice, posebno bitne i velike, te da su joj doktori prepisivali sedative samo za takve prilike.

Kad je napunila 60 godina 2015., Ronaldo joj je kupio klasični bijeli Porsche vrijedan više od 100 tisuća eura, a prošli mjesec pozirala je uz Ferrari, koji je još skuplji.

Dolores je tijekom godina stekla reputaciju žene koja kontrolira život svog sina i njezine riječi često su bile iza njegovih brojnih odluka. Izvor je za Sun Online rekao da je Dolores "uvijek na sceni i daje procjene o svemu, od njegove karijere do roditeljskih taktika i izbora djevojaka".

Dolores je tako, piše se, zaslužna za Ronaldov prekid s portugalskom TV voditeljicom Merche Romeron 2006. godine, a navodno joj je smetala razlika u godinama njezinog sina i 37-godišnjakinje.

 

Isto tako, kad je Ronaldo preko poruke prekinuo sa španjolskom manekenkom Nereidom Gallardo 2008., navodno je to bilo zbog "problema s obitelji". "Bili su malo ljubomorni", rekla je ona za Sunday Mirror. "Njime jako manipulira majka i jako je zaštitnički nastrojena prema njemu, što je normalno", rekla je te dodala da je "nikad nije nazvala da s njom riješi stvari".

Dolores je navodno kriva i za kraj Ronaldove veze s Irinom Shayk. Nakon što su proveli Božić u Dubaiju kao par 2014. godine, Irina je navodno odbila otići ranije zbog tuluma iznenađenja za 60. rođendan Ronaldove majke, a on je stao na njezinu stranu. "Bila je to kap koja je prelila čašu", rekao je izvor u to vrijeme.

Dolores je u sina usadila jake katoličke vrijednosti pa nogometaš uvijek nosi križ oko vrata tijekom utakmica.

Okolnosti oko njegovog najstarijeg sina, 8-godišnjeg Cristiana Ronalda Jr.-a, uvijek su obavijene velom tajni, no mediji su pisali kako je upravo Dolores natjerala Ronalda da preuzme odgovornost nakon navodnog seksa za jednu noć s majkom dječaka.

Prije nego što se Ronaldo preselio u Torino, navodno je živjela u istom kompleksu kao i on kako bi se mogla brinuti o djeci kad njega nema.

Dolores je i sama zvijezda, a Ronaldo joj je ponudio platiti tjelohranitelja za zaštitu, no ona je odbila. "Osjećam se sretno i ne trebam tjelohranitelja da me štiti. Živim jako mirno", rekla je.

Međutim, bilo je trenutaka kad je Dolores poželjela da živi mirnije.

2015. godine zaustavili su je u zračnoj luci s više od 35 tisuća eura u gotovini skrivenih u prtljazi koje je morala predati.

Što se tiče odnosa prema Georgini, Dolores je voli, a nazvala ju je čak "budućom snahom" u španjolskom magazinu.

No obitelj ovih dana nema mira s obzirom na ponovno otvorenu istragu oko navodnog Ronaldova silovanja. U međuvremenu, ispostavilo se da je Ronaldo optužen za silovanje još 2005. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.