Rotten Tomatoes: Ovih 11 nerazvikanih filmova morate pogledati ovog ljeta

Foto: Press

NIJE tajna da su se kina već odavno pretvorila u mjesta na kojima gledamo isključivo blockbustere.

I daleko od toga da ne bi trebalo biti prostora za razvikane franšize u koje su uložene stotine milijuna dolara, ali kino dvorane postale su kao restorani u kojima poslužuju samo odrezak i koliko god odrezak bio ukusan, ponekad bismo poželjeli pojesti i nešto drugo. Nažalost, svi restorani odlučili su da je odrezak najisplativiji.

To ne znači da dobrih filmova nema, ali ponekad ih je teško pronaći u gomili bučnih trailera koji vas bombardiraju na svakom koraku. Rotten Tomatoes nedavno je izbacio listu odličnih novih filmova koje ovog ljeta ne biste smjeli propustiti.

Won't You Be My Neighbor? (99 %)

Dirljivi dokumentarac o životu i karijeri Freda Rogersa, voditelja najdugovječnije i najutjecajnije dječje emisije.

Što kažu kritičari: "Kad je film završio... Ne, nisam plakala, nešto mi je upalo u oko."

Hereditary (93 %)

Iako će se pojaviti u mnogim kinima i vjerojatno postati horor hit sezone, nije naodmet ponoviti da je ovo jedan od horora koji se ne propuštaju. Film koji je oduševio publiku na Sundanceu prati majku čiju obitelj uništavaju tragedija i teror nevidljivih sila.

Što kažu kritičari: "Duboko uznemirujući film, tip horora koji vas uvlači činjenicom da je utemeljen na stvarnim ljudskim emocijama kao što su tuga i prezir da bi se do kraja pretvorio u potpunu noćnu moru."

Hearts Beat Loud (92 %)

Komedija o ocu i kćeri koji osnivaju zajednički bend koji postane popularan i to stvara probleme u njihovu odnosu.

Što kažu kritičari: "Glazba je ono što povezuje oca i kćer u filmu koji odbija postati presentimentalan, zahvaljujući inteligenciji i duhovitosti Nicka Offermana."

First Reformed (98 %)

Priča o problematičnom svećeniku koji ima krizu vjere, ali prepoznaje priliku za iskupljenje nakon što odluči pomoći mladoj trudnici koja mu se obrati za savjet.

Što kažu kritičari: "Ovo je nevjerojatna analiza vjere, film koji vas ne pušta dugo nakon što napustite kino."

RBG (94 %)

Još jedan dokumentarac o utjecajnoj ličnosti. Ovog puta riječ je o Ruth Bader Ginsburg, sutkinji Vrhovnog suda koja je ujedno i veliki borac za ravnopravnost spolova i ljudska prava.

Što kažu kritičari: "Iz kina sam izašla informirana, inspirirana i spremna da počnem odlaziti na spavanje u normalno vrijeme."

Upgrade (86 %)

Pokazalo se da najbolji žanrovski filmovi dolaze iz nezavisne produkcije, a to je slučaj i s ovim SF trilerom koji prati mehaničara koji nakon nesreće (nakon koje ostaje paraliziran) postane igračka znanstvenika koji ga šalje u osvetničku misiju.

Što kažu kritičari: "Ovo je neodoljivo krvava SF melodrama. Jeftin B-film koji je odrađen onako kako treba."

American Animals (85 %)

Priča o privilegiranim studentima koji jednog dana odluče opljačkati fakultet i zbrisati s neprocjenjivim knjigama i umjetninama.

Što kažu kritičari: "Krimić koji će vas prikovati za stolice. Prvo će vas oduševiti adrenalinskom jurnjavom i onda skrenuti u otrežnjujući osvrt na privilegirane mlade muškarce koji smatraju da nešto zaslužuju zbog toga što jesu."

Eighth Grade (100 %)

Još jedna priča o odrastanju, a ovog puta pratimo osmašicu i najgori tjedan u njezinu životu. Mnogi ga uspoređuju s prošlogodišnjim Lady Bird.

Što kažu kritičari: "Kvalitetan debi Boa Burnhama nudi mnogo toga za gledatelje svih uzrasta, a posjeduje i viziju koja nadilazi mnoge njegove kolege koji snimaju komedije."

Leave No Trace (100 %)

Teška drama o ratnom veteranu koji živi u šumama Oregona sa svojom 13-godišnjom kćeri sve dok im u trag ne uđe socijalna služba.

Što kažu kritičari: "Delikatno režirana drama o ocu i kćeri koja će vas uvući."

Sorry To Bother You (92 %)

Pratimo crnog telemarketara koji jednog dana shvati da je najbrži način da se probije u korporativnom svijetu taj da razvije "bjelački glas". No sve ima cijenu.

Što kažu kritičari: "Sve nedostatke koje ima zbog nefokusiranosti nadoknađuje bezobraznom apsurdnošću."

Damsel (80 %)

Ova neobična vestern komedija vrti se oko para koji se namjerava vjenčati, ali im planove pomrsi otmica nakon koje započinje nevjerojatna avantura.

Što kažu kritičari: "Trebat će vam neko vrijeme da se naviknete na stil braće Zellner, ali jednom kad se to dogodi, ovaj film jednostavno procvjeta."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.