RTL proslavio 5. rođendan

KADA je 2003. godine Sabor odlučio privatizirati treći program državne televizije i dodijelio koncesiju RTL grupi, Hrvatska je dobila komercijalnu televiziju koja je pokušala konkurirati dotadašnjim načinima emitiranja televizijskog programa. Jesu li u tome uspjeli na gledateljima je da procjene, a ono što su nam u svojih pet godina rada ponudili razbilo je uobičajeni tijek televizijskog programa, pa su gledatelji, upravo zahvaljujući RTL-u, i na domaćim kanalima počeli gledati svjetske reality uspješnice poput Big Brothera, talk showove poput Sanje, ili sapunice iz domaće produkcije, kao što je to bila dugovječna, sjetimo se, Zabranjena ljubav, koja je sa svojih setova iznjedrila mnoga, mnoga, nova televizijska lica.

Neki će ih pohvaliti zato što su okupili mnoštvo domaćih ljepotica na jednom mjestu, neki zato što im je vremensku prognozu pod žutim kišobranima vodila nekoć najseksipilnija Hrvatica, Renata Sopek, a neki zato što su jedini uporno i dosljedno reprizirali "Dadilju" sve dok legendarna Fran Drescher nije zaista izgubila glas. Sve u svemu, pet godina emitiranja nije mala obljetnica, a kako su proteklo vrijeme doživjele RTL-ove perjanice, pogledajte u našem video prilogu.

U svakom slučaju, mi im želimo još mnogo sati emitiranja, zabave, sportskih događaja, filmova i serija, a ovu priliku ćemo iskoristiti i da ih zamolimo: "Pustite Dadilju još samo jedan put!"

Redakcija Indexa
Foto: RTL
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.