Rukom pisani nacrt poznate pjesme Beatlesa prodaje se za pola milijuna dolara

Foto: EPA

San Francisco je grad s frustrirajuće skupim kaznama za parkiranje, ali sljedeći mjesec stanovnici bi mogli imati priliku da potroše 650.000 dolara na lijepe riječi o kontrolorki parkiranja. Stranica iz bilježnice s rukom pisanim stihovima Paula McCartneyja za Lovely Rita bit će dostupna za prodaju u veljači na Kalifornijskom međunarodnom sajmu antikvarijata koji će se održati od 9. do 11. veljače u San Franciscu.

Cijena nacrta je više od pola milijuna dolara

Pjesma, koja je s B-strane najpoznatijeg albuma Beatlesa, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, vesela je ljubavna pjesma o izmišljenoj kontrolorki koju pripovjedač susreće dok dijeli kazne. Rijedak dio povijesti Beatlesa ima cijenu više od pola milijuna dolara.

To je prvi nacrt teksta pjesme, prema web-stranici Biblioctopus Rare Books, tvrtke koja prodaje stranicu. Stihovi su napisani olovkom na listu papira s crtama, istrgnutom iz bilježnice sa spiralnim uvezom.

Vide se prekrižene riječi, komentari i alternativni izrazi. Prodaje se uokvirena, uz omot albuma Sgt. Pepper.

"Ovakve stvari ne dolaze na tržište tako često, a kada dođu, nisu uvijek tako značajne", rekla je Susan Benne, koja vodi organizaciju koja stoji iza događaja u veljači, Antiquarian Booksellers' Association of America (ABAA). Kalifornijski međunarodni sajam antikvarijata godišnja je izložba rijetkih i starih knjiga, karata, rukopisa i fotografija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.